Helyi közélet

2016.08.06. 20:27

Megvan a megfelelő albérlet, jövő héten költöznek Richárdék

Miskolc - Koscsó Richárd lakásproblémája megoldódott, a jövő héten költözik családjával az új albérletbe.

Miskolc - Koscsó Richárd lakásproblémája megoldódott, a jövő héten költözik családjával az új albérletbe.

Nemrég írtunk a fiatalemberről, aki június 30-án súlyos balesetet szenvedett egy sütőüzemben, a tésztakészítő gép leszakította jobb keze alkarját. A bajt csak tetézte, hogy mostani albérletükből hamarosan ki kell költözniük, mivel a lakást a tulajdonosa eladja. Az albérletárak azonban az egekbe szöktek, Richárd sokáig nem talált árban és méretben is megfelelő albérletet. Olyan lakást keresett, aminek a költsége nem több 40 ezer plusz rezsinél, ami kétszobás, 50 négyzetméteres és üres, hogy a bútorait is el tudja helyezni.

Szerencsére közelebb lesz a gyerekek iskolája és óvodája.” Koscsó Richárd

Hamarosan a Facebookon és portálunkon is megjelent a felhívás, aki tud, segítsen Richárdéknak.

Rögtön felhívta

– Nagyon sokan hívtak, kerestek, mindenki segíteni akart. Azonban még így sem találtuk meg a megfelelő albérletet, mert vagy túl kicsi volt, ahová nem fértek volna be a bútoraink, vagy túl drága vagy bútorzott. Az egyik nap azonban az anyósom észrevett a közösségi oldalon egy hirdetést. Rögtön szólt nekem, felhívtam a megadott számot, megnéztük a lakást, és ki is vettük. Jövő héten költözünk – meséli Richárd örömmel, akit meghatott az emberek segítőkészsége.

Megtudjuk tőle azt is, hogy az új albérlet azon a lakótelepen van, ahol eddig is laktak, és szerencsére a gyerekek iskolája és óvodája még közelebb lesz hozzájuk. Az új lakás kétszobás, és drágább ugyan, mint a mostani albérletük, de a keretbe még belefér. A költözésről pedig Richárd elmondta: mivel ő csak kisebb dolgokat tud megemelni, jönnek a rokonok és a barátok, hogy segítsenek. Neki ez természetes, hiszen a jó barátok segítenek egymásnak a bajban.

Plusz meglepetés

Richárdot más meglepetés is érte. A DVTK Klub arra kérte, látogasson el a focicsapat szerdai edzésére, hiszen tudták, hogy a fiatalember régóta hűséges szurkolója a diósgyőri csapatnak. A klub döntésének értelmében Koscsó Richárd feleségével és a gyerekeivel közösen, a DVTK vendégeként tekintheti meg a csapat következő mérkőzéseit a „Napos Oldalról”, a nevével és a kedvenc számával ellátott 2016/2017-es hazai mezben. A focisták gyűjtést is rendeztek, és egy komoly összeget tudtak átnyújtani Richárdnak.

„Tudjuk, hogy ilyen helyzetben nem lehet olyat mondani, tenni vagy adni, amivel semmissé tennénk azt, ami már megtörtént. Ugyanakkor, ha csak egy kis mosolyt tudtunk csalni Ricsi arcára ezekben a nehéz időkben, úgy gondoljuk, már megérte” – olvasható a DVTK oldalán. „Hajrá, Ricsi! Veled vagyunk” – zárja a beszámolót a csapat.


„Erősnek kell lennem”

Richárd nemrég szerkesztőségünkben járt, amikor így emlékezett vissza a balesetre:

– Nem emlékszem rettenetes fájdalomra, csak arra, hogy sokkot kaptam és ordibáltam. Miután a gép letépte a karomat, még volt annyi erőm, hogy telefonon megírjam a feleségemnek, mi történt. Aztán jöttek a mentők, mondtam nekik, hogy altassanak el, mert nem bírom. Két napig ki voltam ütve az erős fájdalomcsillapítók miatt, de a feleségem azt mondta, hogy sírtam. A tévéből tudtam meg, hogy szerencsém volt, mert haránt csonkolás volt, ami elzárta az ereket. Aztán egyszer csak megfordult minden, azt éreztem, erősnek kell lennem. A gyerekekért, a családomért.


Miskolc - Nincs olyan miskolci, aki ne hallott volna Koscsó Richárd szomorú történetéről. A DVTK hűséges szurkolója néhány héttel ez előtt súlyos munkahelyi balesetet szenvedett, melynek következtében elveszített a jobb karját, és nemrég a kétgyermekes családapa lakhatása is veszélybe került. A DVTK család minden tagja mély fájdalommal értesült az esetről, mely után úgy döntöttünk, segíteni szeretnénk.

Miskolc - Richárd már jól van fizikailag és lelkileg is. Csak megfelelő albérlet kellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában