Helyi közélet

2016.07.08. 08:43

Telepfelszámolás Diósgyőrben - Mennyit érnek az otthonok?

Miskolc - A lakások kiürítése és bontása mellett folynak a kisajátítási eljárások is.

Miskolc - A lakások kiürítése és bontása mellett folynak a kisajátítási eljárások is.

Halálra ítélték a számozott utcákat, megértettük, de nem lehet családokat csak úgy kilökni a szemétdombra. Ezt Laborcz János nyilatkozta lapunknak, aki a Tizedik utcában lakik, és saját tulajdonáért – ami 450 négyzetméteres ház és 1500 négyszögöles telek – először 12 milliót, majd 30 milliót ajánlott az önkormányzat. János azonban kevesli, úgy véli, a mostani ingatlanját 150 millióból sem tudná felépíteni.

Így van ezzel a többi ott élő család is, akik már megkapták az önkormányzattól a vételi ajánlatot. Van, aki 3 milliót kapna, van, aki csak 1,5-öt, de mindenki kevesli az összeget, szerintük ennyiből sehol nem kapnak ugyanolyan házat, mint amiben most élnek. Azt is kifogásolták, hogy a számozott utcák esetében az önkormányzat azonnal a nyomornegyed-felszámolással jön, miközben a magántulajdonú ingatlanok – vélik – gondozott, értékes épületek, telkek.

Laborcz János (balról), Körtvélyesi Pál és Riskó Rezső a stadion építése miatt veszítheti el otthonát

A kellős közepén tartanak

Az önkormányzatot is megkerestük, többek közt azt kérdeztük: mi alapján becsülték fel az ingatlanokat, mennyi pénze van az önkormányzatnak az azon a területen történő kisajátításokra, hány családot érint. A válaszukat most is a nyomortelepek felszámolásával kezdték, hangsúlyozva, az önkormányzatnak ez az egyik legfontosabb várospolitikai célkitűzése.

„Településünkön számos helyen már célt értünk, vagy – mint ahogy az a számozott utcák esetében elmondható – egy folyamat kellős közepén tartunk” – fogalmazott Koczák Szilvia városházi szóvivő.

A konkrét kérdéseinkre pedig az volt a válasza: „A lakások kiürítése, bontása mellett természetesen folynak a kisajátítási eljárások is. Ezekről – hatósági ügyekről lévén szó – azok befejezésekor van lehetőségünk nyilatkozni.”

ÉM-NSZR


Telepfelszámolás Diósgyőrben - Mit ér a saját ingatlan a stadion mögött?

05.07.2016 | Miskolc - A számozott utcai háztulajdonosok szerint példátlan kisemmizés, amit az önkormányzat tesz.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában