Helyi közélet

2016.07.08. 00:56

Segítséget kér, vár, remél, hogy Tallinnba mehessen Kovács Attila Gábor

Miskolc, Tallinn - Augusztus 5-én kezdődik a World Masters Orienteering Championships, a Tájfutó Mesterek Világbajnoksága.

Miskolc, Tallinn - Augusztus 5-én kezdődik a World Masters Orienteering Championships, a Tájfutó Mesterek Világbajnoksága.

Az eddigi mintegy 3 és fél ezer tallinni nevezett között ott van a rádiós tájfutás életműdíjas Európa-bajnoka, Kovács Attila Gábor is. Számára nagyban növeli a viadal jelentőségét, hogy 1996 óta megszakítás nélkül minden évben részt vett ezen a vébén, tehát ez lesz neki sorozatban a jubileumi, huszadik WMOC-ja. Valószínűleg nem lesznek sokan a 35 országot képviselő mezőnyben, akik ugyanezt elmondhatják magukról. A hátralévő időszak a csúcsforma kialakításáról szól, bár közelmúltbeli versenyein is szinte mindig a dobogón végzett: a miskolci sportember mind rádiós tájfutásban, mind tájfutásban több jó helyezést ért el hazai viadalokon.

A világbajnokságon való részvételéhez azonban Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés támogatása mellett még szüksége lenne lokálpatrióta szponzorok segítségére is, amit a sportoló a [email protected] címen vár.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában