Helyi közélet

2016.07.30. 09:02

Nem kesereg, tanulni és dolgozni akar Richárd

Miskolc - Richárd már jól van fizikailag és lelkileg is. Csak megfelelő albérlet kellene.

Miskolc - Richárd már jól van fizikailag és lelkileg is. Csak megfelelő albérlet kellene.

„Tegnap a kezét veszítette el, holnap a lakhatását fogja.” Ez a felhívás terjedt a Facebookon néhány napja. Az írás hátterében annak a fiatalembernek a fotója, aki június 30-án súlyos balesetet szenvedett egy miskolci sütőüzemben. A dagasztógép leszakította jobb keze alkarját. Koscsó Richárd ma már jól van, fizikailag és lelkileg is, de újabb megpróbáltatás elé állította őt és családját a sors. Költözniük kell abból a kétszobás lakásból, amiben most albérletben laknak, mert az ingatlant eladja a tulajdonosa.

Erősnek kell lennem a családomért. Koscsó Richárd

Richárd pénteken kérésünkre ellátogatott az Észak-Magyarország szerkesztőségébe, itt mesélte el a részleteket.

A MIK is segítene

– Szeptemberben valószínűleg már el kell hagynunk a lakást. Másik albérletet keresünk, csakhogy annyira megugrottak az utóbbi hónapokban Miskolcon az árak, hogy annyiért, amennyiért most béreljük az 51 négyzetméteres lakást, nem találunk. Maximum 40 ezer plusz rezsit még be tudunk vállalni, de többet nem. A miskolci önkormányzat próbált segíteni, tegnap behívtak a MIK-hez. Azt mondták, tudnának adni egy lakást, csak az a baj, hogy az nagyon kicsi, mindössze 35 négyzetméteres. Négyen vagyunk, a két kislányom, a feleségem és én, legalább kétszobás lakásra van szükségünk. A kis lakásba a bútoraink sem férnek be, kidobni semmiképpen nem akarom azokat – sorolja Richárd a gondokat. Megjegyzi: azért megnézi a MIK által felajánlott lakást, de fél, hogy az nagyon szűkös. Folyamatosan figyeli a hirdetéseket, fel is hívott néhány telefonszámot, de kevés az albérlet és sok a jelentkező, még nem sikerült megfelelő lakást találniuk.

Görcsbe rándul

Richárd a balesete előtt betanított tésztagyártóként dolgozott. Úgy éltek, mint bármelyik átlagos család. A gyerekeket a felesége vitte reggel óvodába, iskolába, utána munkába sietett, délután pedig Richárd ment a kislányokért. Most viszont sok nehézséggel kell megküzdenie a fiatalembernek.

– Sokszor jelentkeznek a fantomfájdalmak, fájdalomcsillapítót kell szednem. Néha olyan erős és élés a fájdalom, hogy görcsbe rándul az egész testem. A felkaromnak még gyógyulnia kell, azután jöhet a gyógytorna, és műkezet is kaphatok majd. De nem várom meg, amíg elkezdődik a hivatalos gyógytorna, már elkezdtem otthon a sérült kezem tornáztatását. Nem szeretném, ha elsorvadnának az izmaim.

Richárd számára az addig természetes tevékenységek is nehézzé váltak. Szendvicset például nem tud készíteni, azt a felesége vagy a nagylánya elkészíti neki. Meg kell tanulnia bal kézzel írni, viszont azt már elméletben kigondolta, hogy fogja a gáztűzhelyet begyújtani. Büszkén meséli, hogy takarítani és sepregetni már tud, mert nem szeretné, ha minden házimunka a feleségére hárulna.

Richárd pszichológushoz jár, de a szakember valószínűleg elégedett lehet vele, mert a fiatalember határozottan állítja, pozitívan kell felfogni mindazt, ami vele történt.

– Az senkinek nem lenne jó, ha feküdnék az ágyban, és azon keseregnék, hogy hová lett a kezem – fogalmaz. – A baleset az ötéves kislányomat viselte meg a legjobban. Sokáig nem mert közel jönni hozzám, azt mondta, azért, mert apának nincs keze. Azzal vigasztaltam, hogy a kedvenc rajzfilmjében Patricknak sincs rendes keze, most apának is olyan a keze, mint Patricknak.

Kiütve

A balesetet pedig jobb lenne minél hamarabb elfejteni, de nyilván ez nem lesz egyszerű. Richárd azt mondja, nem emlékszik rettenetes fájdalomra, csak arra, hogy sokkot kapott és ordibált. Miután a gép letépte a karját, még volt annyi ereje, hogy a telefonján megírja a feleségének, mi történt. Aztán jöttek a mentők, mondta nekik, hogy altassák el, mert nem bírja.

– Két napig ki voltam ütve az erős fájdalomcsillapítók miatt, de a feleségem azt mondta, hogy sírtam. A tévéből tudtam meg, hogy szerencsém volt, mert haránt csonkolás volt, ami elzárta az ereket. Aztán egyszer csak megfordult minden, azt éreztem, erősnek kell lennem. A gyerekekért, a családomért – mondja Richárd.

Ismeretlenek is biztatják

„Még nem tudom, hogy mit, de dolgozni akarok. Amíg táppénzen vagyok, szeretnék tanulni valami olyasmit, amit fél kézzel is lehet csinálni. Egyébként nagyon sok támogatást kapok ismeretlenektől is. Az egyik sorstársam azt írja, hogy ő biztonsági őr, és egy kézzel is ki tudja biztosítani a fegyvert. Biztat, hogy ne adjam fel, lesz megoldás”, sorolja Richárd.

A fiatalember kéri, hogy aki tudna olyan kétszobás albérletet, ami nem drágább 40 ezer forint+rezsinél, értesítse őt telefonon: 06/30 876-74-21, de a Facebookon is elérhető.


Miskolc - Az utcára kerülhet családjával az a 26 éves miskolci férfi, akinek egy dagasztógép szakította le a karját egy sütő üzemben három hete. Eddig albérletben laktak, de a miskolci lakást eladják, nekik pedig menniük kell. Még nem tudják hová.

Forrás: RTL Klub

Miskolc - Brutális munkahelyi baleset történt Miskolcon egy tésztagyárban. Koscsó Richárdnak egy dagasztógép tépte le az alkarját. A borzalmas balesetről ő, és ügyvédje, Lichy József beszélt a Mokkában. Figyelem, a nyugalom megzavarására alkalmas téma!

Miskolc - Letépte egy tésztakeverő gép egy férfi kezét Miskolcon. A 26 éves férfi azt mondja: amikor kinyitotta a gép tetején a rácsot, hogy egy fent ragadt tésztadarabot leszedjen, le kellett volna állnia a szerkezetnek. De nem így történt, a dagasztó becsípte az ujjait és végül a teljes kezét leszakította.

Miskolc - "Viszket a kezem és olyan mintha mozgatnám a karomat." Ezt mondta az a 26 éves férfi, akinek letépte a karját egy dagasztógép néhány napja Miskolcon.

Miskolc - A végtagot már nem tudták megmenteni, de jól van a fiatalember.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában