Helyi közélet

2016.06.17. 11:18

Újra fröccsre hív a Kisavas, kinyílnak a pincék

Miskolc - Kinyílnak az avasi pincék és az éttermek is kínálnak fröccsmellé valót.

Miskolc - Kinyílnak az avasi pincék és az éttermek is kínálnak fröccsmellé valót.

Ismét fesztiválutcává változik a Kisavas Első sor: június 24–25-én nyolc helyszínen, minőségi borászatok és neves vendéglátó egységek várják a szórakozni vágyókat a XI. Miskolci Fröccsfesztiválra. A rendezvényt 2005 óta a Múzeumok Éjszakáján rendezik meg.

– Az külön örvendetes, hogy a fröccsfesztivál civil kezdeményezés, de példamutató jellege miatt a város is támogatja – mondta a csütörtöki sajtótájékoztatón dr. Kriza Ákos polgármester. A Kisavason megrendezendő fesztivál célja, hogy az újjáéledő avasi pincesor adottságait és hangulatát kihasználva népszerűsítse a hungarikumnak számító italt, a fröccsöt – ezt már Kiss Attila, a Cellarium Hungaricum Közhasznú Egyesület elnöke mondta. „Az esemény ingyenesen látogatható, és a gyerekek és felnőttek számára egyaránt kínálunk programokat” – tudtuk meg.

A rendezvény a Cellarium Hungaricum Közhasznú Egyesület és a borházak tulajdonosainak összefogásával jön létre, kiegészülve miskolci vendéglátósokkal.

- ÉM-NSZR -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában