Helyi közélet

2016.06.09. 11:36

Szabályos a P betűs felhajtók munkája?

Miskolc - A hatóság már tavaly is vizsgálta a miskolctapolcai parkoltatást.

Miskolc - A hatóság már tavaly is vizsgálta a miskolctapolcai parkoltatást.

Itt a nyár, ugrálnak a parkoltatók Miskolctapolcán. Olvasóink közül többen panaszkodtak arra, hogy ezt az évtizedes problémát már ideje lenne felszámolni a városrészben. Egyrészt balesetveszélyesnek tartják, másrészt megtévesztőnek is. Az önkormányzat tavaly azt nyilatkozta, a hatósági osztály a parkoltatási tevékenységet elősegítő személyek ellen eljárást folytat. Hogy mi lett ennek az eredménye, és mi a helyzet az idén? – erről kérdeztük most a városházát. Illetve arról is, hogy ezúttal újabb területen, a Junó környékén lévő parkolóban is felbukkantak a parkolási felhajtók.

„Nem érkezett bejelentés”

„Az említett területen kifogásolt parkoltatási tevékenységről eddig nem érkezett a hivatalhoz lakossági bejelentés, a jelzett problémát azonban hatósági ellenőrzés keretében haladéktalanul kivizsgáljuk, a szükséges intézkedéseket megtesszük” – kaptuk a választ Koczák Szilvia városházi szóvivőtől. Hozzátette: a Miskolci Önkormányzati rendészet munkatársai a jelzésünket követően ellenőrizték a Junó Hotel előtti területet, de szabálytalanságot eddig még nem tapasztaltak. Azt is megtudtuk, az elkövetkező időszakban gyakrabban ellen­őrzik majd ezt a szakaszt.

A tavalyi esetről is kérdeztük az önkormányzatot.

– A tavalyi hatósági vizsgálat nem a most jelzett területet érintette, hanem a Bencések útján történt parkoltatásra vonatkozott. A parkoltatóval szemben bírósági eljárás zajlik, jogerős ítélet azonban még nincs – tájékoztatott Koczák Szilvia.

Így lehet parkoltatni magánterületen

Ha valaki parkoltatni szeretne egy magántulajdonú területen, milyen engedélyt kell ehhez megszereznie? – kérdeztük. „A parkoltatási tevékenység, parkoló, parkolóhely üzemeltetése bejelentéshez kötött ipari tevékenység. A telepengedélyezési eljárás kérelemre indul. A parkoltatási tevékenység a szándék bejelentését követően végezhető, ami azt jelenti, hogy a polgármesteri hivatal megvizsgálja, hogy a helyi építési szabályzat, a szabályozási terv és a meghatározott övezeti besorolás szerint a kérelemben feltüntetett telepen az adott tevékenység végezhető-e. Amennyiben igen, a telep nyilvántartásba vétele megtörténik, a parkoltatás megkezdhető” – válaszolta Koczák Szilvia. – Természetesen, amennyiben az adott tevékenység folytatása nem szabályszerű vagy nem a bejelentés alapján nyilvántartásba vett területen végzik, hatósági eljárás indulhat, melynek eredményeként az adott telephely ideiglenes bezáratására, illetve a tevékenység megtiltására is sor kerülhet – tette hozzá.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában