Helyi közélet

2016.04.14. 09:57

Zempléni vártúra lovagi párbajjal színesítve

Miskolc - Tartson velünk április 23-án a Rákóczi, a Boldogkői és a Regéci várba!

Miskolc - Tartson velünk április 23-án a Rákóczi, a Boldogkői és a Regéci várba!

A program a kora reggeli indulást követően a Hegyalja kapujának számító Szerencsen kezdődik, ahol megtekintjük a hangulatos parkkal övezett, késő reneszánsz stílusú impozáns Rákóczi-várat, mely Borsod-Abaúj-Zemplén megye legfiatalabb vára, valamint tárlatvezetéssel a Zempléni Múzeumot is. Következő állomásunk Boldogkőváralja: a tatárjárás után, Árpád-házi IV. Béla király ösztönzésére emelt Boldogkői vár távolról is jól látható sziklaszirtet koronáz. Restaurált falai közt színpompás várjátékokkal: kóborlovagok párbaj bemutatójával, és jelmezes tárlatvezetéssel idézik fel a daliás történelmi időket. Továbbutazunk Vizsolyba, ahol megebédelünk, megtekintjük a múzeumot, valamint a hungarikumok között helyet foglaló hatalmas műremek egy eredeti példányát is. Ráadásul egy interaktív nyomtatástörténeti kiállításon is részt veszünk, ahol átélhetjük a vizsolyi biblia megszületésének körülményeit, a fordítástól egészen a nyomtatásig.

Utolsó állomásunk Regéc: az új Látogatóközpont illetve fakultatív programként a Zemplén egyik hatalmas csúcsán található, egykor a Rákócziak sasfészkének is nevezett Regéci vár. Hatalmas területen 8-10 méter magas, vaskos falak, boltívek, és a lenyűgöző körpanoráma mellett a közelmúltban az északi vár területén lezárult nagyszabású fejlesztés eredményét is megtekinthetjük: új, és eddig nem tapasztalt élmények várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában