Helyi közélet

2016.04.29. 10:17

Gimnázium marad a Zrínyi

Miskolc - „Fel sem merült, hogy szakközépiskolává alakuljon”, írta a tan­kerületi igazgató.

Miskolc - „Fel sem merült, hogy szakközépiskolává alakuljon”, írta a tan­kerületi igazgató.

A Zrínyi Ilona Gimnázium nem lesz katolikus, de nem alakul át szakközépiskolává sem. Előbbit az Egri Főegyházmegye írta lapunknak, utóbbit pedig a Klik Miskolci Tankerületének igazgatója, dr. László István, aki kérdéseinkre a következő választ küldte: „a Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium jövőjét illetően folyamatos szakmai egyeztetések zajlanak az intézményvezető és a tankerület között. A gimnáziumban a 2016/2017. tanévben 3 osztály indul, magyar-angol és magyar-francia két tanítási nyelvű képzés, valamint dráma-rajz tagozatos osztály. A jövőbeni képzési kínálat és az indítandó osztályok száma tekintetében – az iskola javaslatait is figyelembe véve – a fenntartó hoz döntést. Az intézmény nem lesz művészeti szakközépiskola, ennek lehetősége fel sem merült. Az iskola továbbra is kizárólag gimnáziumként fog működni, így nem kerül át a szakképzési centrumhoz”.

Kevés volt

Mint arról korábban írtunk, a fenntartóváltást az iskola vezetősége kezdeményezte annak céljából, hogy az „autonóm, színvonalas és kiegyensúlyozott működési feltételeket hosszú távon biztosítva lássák”. Kovácsné Szegedi Ildikó igazgató vázolta: az utóbbi évek fenntartói döntéseinek következtében 17-ről 12-re csökkent a gimnáziumi osztályok száma, olyan tagozatokat szüntettek meg, amelyek több évtizedes sikerekkel és jelentős túljelentkezéssel működtek. 2015 őszére olyan helyzetbe jutott az iskola, amely súlyos leépüléssel fenyegetett.

Az Egri Főegyházmegye azonban nem veszi át a gimnáziumot, mert a fenntartóváltást csak a szülők 53,4 százaléka szeretné, és ez az arány az egyház véleménye szerint „nem elegendő céljaikhoz”.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában