Helyi közélet

2016.04.14. 12:58

Belőlük lehetnek a jövő kormánytisztviselői

Miskolc - A kormányhivatal és a kormányablak munkájával ismerkedtek az egyetemisták.

Miskolc - A kormányhivatal és a kormányablak munkájával ismerkedtek az egyetemisták.

A teljesen megújuló magyar közigazgatás számára elengedhetetlen a kitűnően képzett és a közigazgatás iránt elkötelezett munkaerő.

Demeter Ervin megyei kormánymegbízott úgy fogalmazott, hogy akik a kormányhivatalokban és a szakigazgatási szerveiknél, vagy a kormányablakokban kívánnak dolgozni, azoknak el kell fogadniuk azt, hogy itt egy igazi szolgálatról van szó: az állampolgárok szolgálatáról.

Utánpótlásbázis

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal is nagy hangsúlyt helyez arra, hogy kialakítsa utánpótlásbázisát. Ezt is szolgálja, hogy időről időre a téma iránt érdeklődő egyetemisták, főiskolások – főként a Miskolci Egyetem hallgatói – látogatnak el a megyei kormányhivatalhoz.

Egy ilyen vizitnek lehettünk tanúi tegnap, amikor huszonöt harmadéves kereskedelem és marketing szakos egyetemi hallgató látogatott el a megyei kormányhivatal Csizmadia közi központi épületébe.

A diákokat Demeter Ervin kormánymegbízott fogadta. Az első számú vezetőtől a Miskolci Egyetem hallgatói tájékoztatást kaptak a hivatal és a kormányablak működéséről, a megye járásairól. A hazai közigazgatási rendszer alakulásáról is rögtönzött előadást hallgathattak meg az egyetemisták Demeter Ervintől.

Víghné Kerekes Gabriella bemutatta a kormányablak működését, az ott folyó munkát és az ott intézhető ügyek körét. Megtudhatták a hallgatók, hogy ma már ezer fölött van az ügyek száma, amelyeket a kormányablakoknál el lehet intézni. A kormányablakoknál dolgozó ügyintézők komoly képzésen vettek részt a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen és folyamatos a továbbképzésük.

Az egyetemisták közvetlen közelről is betekinthettek a kormányablaknál folyó munkába, és a munkatársak igény szerint ügyfélkaput nyitottak a diákoknak.

A fiataloknak lehetőségük nyílt arra , hogy megtekintsék a kormánymegbízott szobáját, mint a fontos döntések helyszínét.

- ÉM-SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában