Helyi közélet

2016.03.12. 10:01

Több mint egy álom az, amit Tokaj szeretne elérni

Tokaj - Bemutatták a Tokaji Fesztiválkatlan idei programjait.

Tokaj - Bemutatták a Tokaji Fesztiválkatlan idei programjait.

A Tokaji Bormúzeumban mutatták be a Tokaji Fesztiválkatlan és a város idei programjait.

Növekvő turizmus

– A helyi vendéglátók ösztönöztek minket arra, hogy igyekezzünk a kulturális turizmust élénkíteni a településen – mondta köszöntőjében Posta György, Tokaj polgármestere. – Az ösztönzésre nem is nagyon volt szükség, mert több mint egy álom az, hogy Tokaj 2023-ban Európa kulturális fővárosa kíván lenni. Az is tény, tavaly megnövekedett a Tokajban eltöltött vendégéjszakák száma, ami talán köszönhető volt annak is, hogy első idényét tudta maga mögött a Tokaji Fesztiválkatlan. Bízunk abban, hogy sikerül idevonzani nem csupán a magyar turistákat, hanem a kassai régióból és a dél-lengyelországi területekről is egyre többen fognak hozzánk ellátogatni. Ehhez természetesen kell egy olyan programkínálat is, amely nem csupán idehozza, de itt is tartja a vendégeket.

Musical, operett, opera

– Arra törekedtünk, hogy a lehető legtöbb hétvégére kínáljunk megfelelő programot – mondta Fazekas Tamás, a Tokaji Fesztiválkatlan ügyvezetője. – A szezon május elején kezdődik, amikor egy komoly vendéglátóhely fog megnyílni a Katlan területén, de természetesen idén is a kulturális programokra helyezzük a fő hangsúlyt. A gyereknap alkalmából lesz egy egész napos ingyenes programsorozatunk. Júniusban Halász Judit koncertjével nyitunk, majd még ugyanebben a hónapban a Budafoki Dohnányi Zenekar a John Williams Filharmonikusok előadásával látogat hozzánk, a Star Wars zeneszerzőjének munkáiból álló koncertnek az áprilisi fővárosi premiere után nálunk lesz a második előadás. Július elején Nemzetközi Cirkuszfesztivált láthat a közönség a Fővárosi Nagycirkusz közreműködésével, majd az operettszínház látogat hozzánk a Rómeó és Júlia musicallel, amely két egymást követő estén is látható lesz. Ezt követi a 25. Zempléni Fesztivál előzeteseként a Carmina burana és a Bolero balett a Miskolci Szimfonikus Zenekar és a Győri balett közreműködésével, majd az Experidance hozza el első nagy sikerű előadását, az Ezeregyévet. Még mindig júliusban látható lesz az Ome­ga musical, majd augusztus elején a békéscsabai színház hozza el a Légy jó mindhalálig musicalt. Ezt követi az Operettszínház Mágnás Miska-előadása, majd a Zempléni Fesztivál keretében a Sevillai borbély operaelőadás kerül színpadra. Péntekenként pedig igyekszünk kisebb programokkal, koncertekkel, Dumaszínházzal Tokajba invitálni a látogatókat.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában