Helyi közélet

2016.03.20. 08:59

Interjú: Tom Lumen

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere a népszerű zenész Tom Lumen volt, aki többek között mesélt nemrég megjelent Manual Mode című lemezéről is a miskolci olvasóknak.

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere a népszerű zenész Tom Lumen volt, aki többek között mesélt nemrég megjelent Manual Mode című lemezéről is a miskolci olvasóknak.

Béres Szabi: Hogyan teltek az elmúlt hónapok?

Tom Lumen: Utoljára miskolci közönséggel bő 1 éve találkoztam a Művészetek Házában, ami egy szóló koncert volt és remek hangulatban telt, azóta is szívesen emlékszem vissza rá. A legfontosabb viszont, hogy egy hónappal ezelőtt megjelent "Manual Mode c." albumom, amely sorban a második lemez és kizárólag saját szerzemények találhatóak rajta, egészen pontosan 10 db track, ami a elmúlt évek munkáját fogja közre. Az elmúlt időszakban leginkább ezzel az anyaggal járom az országot, de megfordultam már Bécsben, Pozsonyban, Nagyszombaton. Idén pedig hat országban is fellépek, és ezek között talán a legizgalmasabb és legjelentősebb a finnországi "Tampere gitárfesztivál", amelyre meghívást kaptam, ami egy nagyon megtisztelő dolog.

Béres Szabi: Április 2-án a miskolci Művészetek Házában újra láthat a közönség, mit lehet tudnunk a koncertről?

Tom Lumen: A koncerten két külföldi barátommal lépek majd színpadra, az egyikük Chris Woods Angliából, aki az úgynevezett "Fingerstyle Guitar" stílusnak a világszerte is ismert képviselője, másik kedves barátom pedig Stano Pocaji Szlovákiából. Velük egyébként tavaly nyáron Pozsonyban találkoztam és mondhatni azonnal megtaláltuk a közös hangot, mind emberileg, mind a zene nyelvén. Idén egy mini turné keretén belül a magyar közönség így a miskolci zenekedvelő emberek is megismerhetik őket közelebbről. Az este folyamán mindhárman játszunk majd egy szóló blokkot, koncert végén pedig gitár triót alkotva fogunk direkt erre az alkalomra készített anyagokat előadni, melyben szerepelnek mindannyiunk országának népdalai is. A közönséget pedig a számok között bevezetjük mélyebben a dolgokba és kis anekdotákkal, történetekkel tesszük érdekesebbé az egész estét.

Béres Szabi: Tervek?

Tom Lumen: A legfőbb állomások idén a már említett helyszínek, közöttük is kiemelve a finn turnét, hiszen az egy négy állomásos történet lesz. Illetve ősszel Chris Woods-al akivel Miskolcon is játszom majd, fellépünk Londonban és Dublinban. Érdekesség, hogy Londonban a Troubadour klubban Jimi Hendrix-től Adele-ig mindenki megfordult már. Októberben pedig Bécsben a "Vienna Fingerstyle Festival" eseményen léphetek fel, egy csodaszép koncertteremben, ami ismét egy új kaland lesz az eddigi bécsi koncertjeimet tekintve. Az új dalok is készülőben vannak, így jövőre akár még egy album is jöhet...:)

Béres Szabi: Köszönöm a beszélgetést Tamás, további sikereket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában