Helyi közélet

2016.02.20. 08:15

Vége van az MVK-sztrájknak: egyezség született

Miskolc - Háromnapi sztrájk után megegyeztek az MVK dolgozói a cégvezetéssel. Mindkét fél lezártnak tekinti a bérvitát, új javaslatokat fogalmaznak meg.

Miskolc - Háromnapi sztrájk után megegyeztek az MVK dolgozói a cégvezetéssel. Mindkét fél lezártnak tekinti a bérvitát, új javaslatokat fogalmaznak meg.

Mint portálunkon végigkísértük az MVK Zrt.-nél működő három reprezentatív szakszervezet – Miskolci Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete, a Forgalmi Érdekvédelmi és Érdekképviseleti Szervezet, valamint a Miskolci Autóbusz- és Villamosvezetők Érdekvédelmi Szövetsége – többek között a beígért, de elmaradt tavalyi béremelést, az évek óta visszatartott prémiumot, a diszkrimináció megszüntetését, valamint a szakszervezetekkel való kulturált, rendszeres egyeztetést akarta kikényszeríteni a sztrájkkal. Mint ismert, február 17-én 0 órakor vette kezdetét a határozatlan időre meghirdetett munkabeszüntetés és – mint kiderült – pénteken délután be is fejeződött.

Eltekintenek a bérvitától

A megegyezésről az MVK Zrt. közleményben adott szűkszavú tájékoztatást, amely – többek között – a következőt tartalmazza: „Megállapodott az MVK Zrt. a sztrájkot kezdeményező három szakszervezettel arról, hogy befejeződik a közlekedési sztrájk, amelynek időszaka alatt a szakszervezetek olyan új javaslatokat fogalmaztak meg a vállalat felé, amelyek nem béremelésre irányultak, és ezeket a munkáltató elfogadta”.

Mint a közlemény megfogalmazta: „A szakszervezetek a megállapodás aláírásával kinyilvánították, hogy a 2015-re és a 2016-ra vonatkozó bértárgyalásokat, és az ehhez kapcsolódó kollektív munkaügyi vitát lezártnak tekintik, s ebben a témában újabb kollektív munkaügyi vitát, illetve sztrájkot nem kezdeményeznek”.

A megegyezés után megkezdődött a miskolci villamos- és autóbuszvonalakon a normál menetrendi közlekedés visszaállítása. Feltehetően a hétvégén már a megszokott rend szerint közlekednek a járművek.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában