Helyi közélet

2016.02.08. 09:23

Terepjáróból lövik a kutyákat Kazincbarcikán?

Kazincbarcika - Azt állítják egy kazincbarcikai kertvárosi rész lakói, valaki egy terepjáróból lövi ki sorozatban a kutyákat, derült ki az RTL Klub riportjából.

Kazincbarcika - Azt állítják egy kazincbarcikai kertvárosi rész lakói, valaki egy terepjáróból lövi ki sorozatban a kutyákat, derült ki az RTL Klub riportjából.

Az elmúlt napokban több lelőtt vagy meglőtt kutyát találtak, de előfordult, hogy a gazdájától néhány méterre lőttek agyon egyet. Volt, aki messziről látott elhajtani egy fehér terepjárót, de egy esetben sikerült is beszélni a puskás férfival. Egy lakó szerint a lövöldöző férfi azt is elmondta, ő az önkormányzat egyik cégének megbízásából lövi a kóbor kutyákat, de csak kábítólövedékkel, hogy aztán begyűjtse őket.

Az Észak-Magyarország próbálta elérni Szitka Péter polgármestert, de sikertelenül. Azt azonban egy országos médiumnak elmondta, ők is várják a rendőrségi nyomozás eredményét, de az érintett önkormányzati cégtől bekért minden információt.

A megyei rendőr-főkapitányság megerősítette lapunknak, hogy nyomoznak, de arra hivatkozva, hogy folyamatban lévő ügyről van szó, nem adtak információt.

ÉM-NSZR


Az esetekről egy helyi lakos számolt be hosszan a Facebook-on, Kazincbarcikai kutyamészárlás 2016 címmel.

Folti, 10.3 kg. Veszélyes fenevad...

Sajnos keresgélésünk nem volt hiába való...

 


Encs, Detek, Miskolc - Állatvédők tüntettek az egy kutyát agyonverő deteki fiatalember háza előtt.

Encs, Detek, Miskolc - A két fiatal ellen állatkínzás miatt folytat büntetőeljárást az Encsi Rendőrkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában