Helyi közélet

2016.02.12. 12:49

Miskolcon nyílt meg az ország első gyermek neuropathia centruma

Miskolc -Felismerik az idegkárosodást, megnyílt az ország legkorszerűbb egészségügyi centruma Miskolcon.

Miskolc -Felismerik az idegkárosodást, megnyílt az ország legkorszerűbb egészségügyi centruma Miskolcon.

„A neuropathia, azaz az idegkárosodás korai jelei akár a cukorbeteg gyermekeknél is megjelenhetnek. Szakszerű diagnosztizálásukra, kezelésükre eddig nem volt intézményes lehetőség hazánkban, ezért is vagyunk büszkék arra, hogy éppen a B.-A.-Z. megyei kórházban nyílt meg az első gyermek neuropathia centrum – emelte ki a megnyitón dr. Csiba Gábor, az intézmény főigazgatója.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a most megnyílt centrum az első speciálisan gyerekekkel foglalkozó intézmény nemcsak az országban, de Európában is” – fogalmazott dr. Kádár Éva, a centrum létrejöttét és működtetését is jelentős összegekkel támogató Wörwag Pharma Kft. ügyvezető igazgatója.

Korszerű berendezésekkel

Mint megtudtuk, a miskolci centrumban a betegség felismerése korszerű diagnosztikai módszerekkel, többek között neurométerrel és neuroteszttel történik. A diagnosztikai műszerek beszerzését és az alkalmazásukhoz szükséges fogyóeszközöket, valamint a műszerek szervizelésének költségét is a Wörwag Pharma vállalja, közel 4 millió forint értékben.



Az együttműködés keretében a neuropathia centrumban dolgozó orvosok és asszisztensek rendszeres képzésben is részesülnek a Wörwag Pharma támogatásával. 2015-ben összesen mintegy 7 millió forintot tett ki a hálózat támogatására fordított összeg.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Neuropathia Centrumba a megyéből várják a felnőtt betegeket és az egész országból a gyermekeket. A vizsgálathoz beutaló szükséges a kezelőorvostól.

- ÉM-SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában