Helyi közélet

2016.02.11. 17:51

Interjú: Szabó Győző

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere Szabó Győző színművész volt, akit többek között a "Valami Amerika" című filmből (is) ismerhetnek a nézők/olvasók.

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere Szabó Győző színművész volt, akit többek között a "Valami Amerika" című filmből (is) ismerhetnek a nézők/olvasók.

Szabi: Nagy Enikő színésznővel, az "Ő+Ő Párkapcsolati társasjáték" című előadásotokat hoztátok most Miskolcra, a Művészetek-Házába. Mit lehet tudnunk erről, és hogyan jött a közös munka Enikővel?

Szabó Győző: Egy vonat elindul valahová. Az egyik fülkében ül egy nő, majd belép egy férfi, és a nővel szemben foglal helyet. Beszédbe elegyednek. A két ember kíváncsian érdeklődik egymás iránt. Ahogy mesélni kezdenek, történeteik megelevenednek előttünk, nézők előtt is. A két ember nem csak szimplán elmondja életének jeleneteit, hanem belebújnak egymás partnerének bőrébe, vagyis szerepjátékot játszanak. Két élet bontakozik ki, a szerelmes egymásra találástól a családalapításon át a szomorú végkifejletig, ami a válásukhoz vezetett. Azzal, hogy a két ember felidézi életük fontos pillanatait, egyben megoldást is keresnek. A darabot Enikő férje Jantyik Csaba rendezte, akikkel már több közös munkám volt az elmúlt években. A budapesti előadásokon egyébként Csernus Imre is részt vesz, vagyis bizonyos részeknél megállítja a történéseket, és egy interaktív (terápia) beszélgetést kezdeményez a nézőkkel.

Szabi: Picit ugorjunk vissza 2015-re, milyen volt a tavalyi éved?

Szabó Győző: Elég pörgős évem volt, hisz a Thália Színház társulatának tagja vagyok, ahol két bemutatóval szerepeltem, ezenkívül egész nyáron ment a "Tévedések Vígjátéka" Szegeden, Pesten az "Alul Semmi" című darabban én vagyok a főszereplő, de Kelemen József rendezésében, a "Rövid a póráz" című klasszikus bohózatban is láthattak a nézők, valamint a Játékkészítők is sok sok élményt adott. És nyitottam a fővárosban egy gasztro bisztrót, a Steamboo-t, ahol saját készítésű ételeinket kóstolhatják meg az arra járó emberek.

Szabi: Tervek?

Szabó Győző: A színpadi szerepek folytatódnak tovább, film jelenleg nincs tervben, de a "Toxikoma" című könyvemből lehet írok egy forgatókönyvet, és egy újabb könyvön is gondolkodom

Szabi: Köszönöm a beszélgetést, további sikereket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában