Helyi közélet

2016.02.02. 15:25

Interjú: Kőhalmi Zoltán

Miskolc - Béres Szabi beszélgetőpartnere a Dumaszínház oszlopos tagja, Karinthy-gyűrűs humorista Kőhalmi Zoltán volt, aki sok érdekességet mesélt az olvasóknak.

Miskolc - Béres Szabi beszélgetőpartnere a Dumaszínház oszlopos tagja, Karinthy-gyűrűs humorista Kőhalmi Zoltán volt, aki sok érdekességet mesélt az olvasóknak.

Szabi: Milyen volt ismét Miskolcon fellépni?

Kőhalmi Zoltán: Nagyon jó közönségünk jött össze, de ez mindig így van amikor Miskolcon lépünk fel. Az alapvető kérdés most az volt, hogy tudják-e mire jönnek, hiszen ez nem egy tipikus "stand up" est volt, hanem kabaré jeleneteket adunk elő, melynek jómagam vagyok a házigazdája, vagyis én konferálom az estét, én melegítem be a srácokat, szóval minden szempontból egy formabontó előadásról beszélhetünk elképesztő jelmezekkel, és kiegészítőkkel.

Szabi: Picit visszatekerve az idő kereteit, hogyan jött neked a színpad és a humor vonal?

Kőhalmi Zoltán: Író embernek készültem, jeleneteket írtam és háttérember voltam mindenféle humoristánál, ámbár végzettségemet tekintve építészmérnök vagyok, de a szakmában sosem dolgoztam. 1998-ban, a Magyar Rádió Humorfesztiváljának győztese lettem szerzőként, a fesztivál után pedig a Rádiókabaréban kezdtem el dolgozni, később aztán Fábry Sándor gegcsapatának tagja lettem ami nagyon megtisztelő dolog volt számomra. Itt dolgoztunk együtt Litkai Gergellyel, aki később meghívott az induló Dumaszínházba. 2008 óta pedig a HVG címlaptervező csapatát is vezetem.

Szabi: Ha jól tudom egy könyvön is dolgozol?

Kőhalmi Zoltán: Igen a könyv íródik és minden évben megígérem, hogy most aztán befejezem, de az időhiány szinte mindig közbeszól. A munkacíme egyébként az lesz, hogy "Minden könyv" szóval próbálok egy olyan könyvet írni, ami minden igényt lefed. :) Ezenkívül van egy új önálló estem "Pesszimizmus előnyei" címmel amit már elkezdtem, de még csiszolódik a dolog.

Szabi: Köszönöm Zoli, további sikereket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában