Helyi közélet

2016.02.09. 22:07

300 millió forint a letelepedők segítésére Sárospatakon

Sárospatak - Új lendületet kaphat Sárospatakon a kispataki városrész, miután az önkormányzat 300 millió forintos címzett állami támogatásból 38 közművesített telek megvásárlását tervezi.

Sárospatak - Új lendületet kaphat Sárospatakon a kispataki városrész, miután az önkormányzat 300 millió forintos címzett állami támogatásból 38 közművesített telek megvásárlását tervezi.

Aros János, Sárospatak polgármestere elmondta, kormányzati támogatással igyekeznek segíteni a városban letelepedni szándékozókat.

A tervek szerint az a cél, hogy a kispataki városrészben található, jelenleg még magántulajdonú belterületi földeket megvásárolják, hiszen már nem rendelkeznek a felmerülő igények nagyságának megfelelő számú önkormányzati tulajdonú építési telekkel.

Fontolóra vették az úgynevezett Keller Lakópark megvásárlását, de azzal kapcsolatban még hosszas egyeztetésekre lesz szükség. A két darab háromemeletes épületből álló, 52 lakásos ingatlannak a jelenlegi tulajdonosa a Quaestor Csoport, így egyelőre érdemi tárgyalásokat nem tudtak folytatni az ügyben.

Ennél előrehaladottabb állapotban van a lakópark körüli területek megvásárlásáról szóló tárgyalássorozat. Itt, mondhatni, egy új városrész épülne ki, hiszen nemcsak a 38 közművesített építési telket vásárolnák meg, hanem a régi bányagödör területe, két halastó, egy idősek házának a komplett tervdokumentációja, egy akár multinacionális cég kereskedelmi egységének szükséges terület, szintén komplett tervvel és egy benzinkút építéséhez szükséges tervdokumentáció is része a tárgyalásoknak.

Aros János hangsúlyozta, hogy most még minisztériumi egyeztetésekre van szükség, illetve a magánszférával is tartanak a tárgyalások, de szükséges, hogy ismerjék a letelepedni szándékozók a pataki lehetőségeket.

Sárospatak polgármestere hozzátette, az úgynevezett CSOK-ban ideális választás lehet a családok számára a belterületi, mégis csendes lakóövezetben való letelepedés.

ÉM-PV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában