Helyi közélet

2016.01.17. 14:30

Volt ok az ünneplésre a miskolci lufibirodalomban

Miskolc - Lufi katicabogár, lufipillangó és persze lufi virágcsokrok fogadták a vásárlókat pénteken a plázában található Party Sarokban.

Miskolc - Lufi katicabogár, lufipillangó és persze lufi virágcsokrok fogadták a vásárlókat pénteken a plázában található Party Sarokban.

Nagy nap volt ez, hiszen a lufi­birodalom alig pár év alatt kinőtte magát, átköltözött egy nagyobb üzletbe. Répászki Roland, az üzlet egyik tulajdonosa mi mással készülhetett volna, mint luficsodákkal erre az alkalomra.

Olvasóink már megismerhették őt egy korábbi cikkünkben. Ő az a fiatalember, aki lufihajtogató versenyt nyert, és nemzetközi megmérettetéseken is gyakorta részt vesz. Ahogy fogalmazott: még alig több mint egy éve kezdett el lufihajtogatással foglalkozni, de egyszerűen beleszeretett a lufikba.

Nagymesterek látogatóban

Pénteken viszont nem ő ment versenyre, hanem a nemzetközileg elismert nagymesterek jöttek hozzá: Alberto Falcone Olaszországból, aki az egyik legnagyobb alakja a léggömbiparnak.

De vendégül látta Jonathan Alexander Garciát Spanyolországból és Michelle Comerfordot Angliából. Mindketten az egyik vezető léggömbmárka vezetői közé tartoznak. A lufis szakma nevei pedig azért érkeztek Miskolcra, hogy megnézzék azt a lufifalat, ami Roland üzletében látható, és Európában is egyedülálló.

„Az üzletben ezerfajta lufink van, de ezen a különleges falon 350 közül válogathatnak a vásárlók. Találhatnak minden alkalomra: születésre, születésnapra, eljegyzésre, esküvőre, ünnepségekre, van mesefigurás, számformájú” – sorolta.

Azt is elárulta, az ő kedvence a Mickey és Minnie egeres, ami a közelgő Valentin-nap miatt aktuális is. Ha valaki kedvet kapna a lufihajtogatáshoz, annak egy jó tanáccsal szolgált Roland: „Meg lehet tanulni, de a legfontosabb, hogy szeretni kell”.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában