Helyi közélet

2016.01.04. 15:33

Egykézünk

<em>Párommal, mindketten egykék vagyunk. Ezzel szemben szüleink kivétel nélkül igazi nagycsaládosok voltak. Minimum hatan, heten nevelkedtek, ám a háború végére megfeleződtek</em>. <strong>Szántó István jegyzete</strong>.

Párommal, mindketten egykék vagyunk. Ezzel szemben szüleink kivétel nélkül igazi nagycsaládosok voltak. Minimum hatan, heten nevelkedtek, ám a háború végére megfeleződtek. Szántó István jegyzete.

Emlékeik szerint mindannyian óriási szeretetben, gondoskodásban, egymás iránti rajongásban nőttek fel. A mi kis családunk magányossága, egykesége sajnos öröklődött. Amíg élek, bánjuk, bánom. S erre hiába keressük, vajmi kevés mentséget találunk.

A kormány a huszonnegyedik órában megteszi, amit megtehet. Próbálja fékezni a magyarság fogyatkozását. Ajándék pénzzel, kedvezményes lakáshitellel és adócsökkentéssel. S még hosszan sorolhatnám a különböző jó szándékú családbarát intézkedéseket. Szeretnék hinni benne, hogy ez képes lesz fokozni a párok reprodukciós képességét. S hamarosan zsúfoltak lesznek a bölcsődék, az óvodák. A bankok és az illetékesek még nem kapták meg az ezzel kapcsolatos végrehajtási utasítást, rengeteg az ezzel kapcsolatos megválaszolatlan kérdés. Bár a gyerekcsináláshoz nem kell használati utasítás.

A józan családtervezéshez kevés a régvolt hétfői tévészünet. Valamivel több kell. Egy tartós létbiztonság, megnyugtató jövőkép. Csak így jutunk az egyről legalább a kettőre…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában