Helyi közélet

2016.01.22. 18:52

„Fontos, hogy a zenét akarják, ne a celeblétet!”

Miskolc - „Ez a verseny például egy kiváló alkalom a kezdő zenekaroknak a bemutatkozásra.”

Miskolc - „Ez a verseny például egy kiváló alkalom a kezdő zenekaroknak a bemutatkozásra.”

„Mint énekes egy koncertig jutottam, volt ön­kritikám, ezért énektudás hiányában abbahagytam az éneklést” – árulta el lapunknak Vajtó László műsorvezető. Azóta persze többször állt már színpadra, de ahhoz tartja magát, hogy nem énekel. Most szombaton pedig a Helynekem színpadán láthatjuk, hiszen a Borsod Online által szervezett VII. XIXO Borsodi Amatőr Zenekarok Verseny döntőjének műsorvezetője lesz.

„Értékes kezdeményezés”

„Nagyon fontos, értékes kezdeményezésnek tartom, hiszen a mai tendencia sajnos az, hogy a fiatalok külföldön vagy Budapesten próbálnak meg érvényesülni. Miközben itt is van lehetőségük, ez a verseny például egy kiváló alkalom a kezdő zenekaroknak a bemutatkozásra, zenéik, szövegeik, üzeneteik megismertetésére” – vélekedett a műsorvezető. Felhívta arra is az amatőr művészek figyelmét, hogy a kudarctól se keseredjenek el, minden alkalmat, lehetőséget ragadjanak meg, hiszen előbb-utóbb eljön a várva várt siker. Példaként saját karrierjét említette, kezdetben csak egy-két felkérése volt, ma már alig találni szabad hétvégét a naptárában.

„A téli fesztiválszezon is zsúfolt, nem beszélve a nyárról, amikor minden hétvégén dolgozom. Nem csak megyénk rendezvényeire hívnak, de országos fesztiválokra is” – sorolta.

Együtt dolgoztak

„Fontos, hogy a zenészek ne celebek akarjanak lenni. Elégedjenek meg a kisebb sikerekkel, lépésről lépésre haladjanak előre. Úgy gondolom, ne a celeblétet tartsák a legfontosabbnak a zenélésben” – tanácsolta Vajtó László. Igaz, zenéléssel nem foglalkozik, de számos hazai és külföldi zenekarral, énekessel dolgozott már együtt. Példaként említette Pitbullt, Haddawayt, az idén pedig Mr. Presidenttel is egy színpadra lép. „Nincs különbség a hazai vagy éppen a nemzetközi énekesek közt. Persze a felszerelés, menedzsment profibb, de van, amikor számomra élvezhetőbb egy amatőr zenekar előadása. A lényeg, arra törekedjenek, hogy együtt legyenek, élvezzék, amit csinálnak, és akkor megtalálják az utat az elismeréshez” – árulta el.

Példaként a Hooligans együttest említette, akiknek első koncertjén a szerencsi Postakocsi vendéglőben még ő is ott volt. „Körülbelül negyvenen voltunk, akkor még senki nem ismerte őket, mára pedig milyen népszerűek, ismertek lettek” – mesélte.

Tehetséges megye

A mostanában egyre többet koncertező Cimbalibandről pedig azt jósolta, hamarosan befutott zenekar lesznek.

„Cimbalomra írt magyar reggae zenét játszanak. A Hungary’s Got Talent döntőjében is felléptek mint kísérőzenekar. Idén a Kocsonya Farsangra is jönnek. Ők a szemem előtt nőtték ki magukat országos zenekarrá” – mondta.

Vajtó László szerint megyénk egyébként is tehetséges zenei szempontból. „Egyrészt megtalálható itt az ős rockzene. A mostani rockzenekarok is a régi nagy elődök, Edda, Piramis, P.Mobil számait játsszák. De mellette, a Sky Fanaticnak köszönhetően megjelent a reggae zene Miskolcon, ami nekem nagy kedvencem” – sorolta.

„Az elmúlt években sok miskolci zenekar volt, amik a város életének részévé váltak. Ilyen például a Crazy Bike Machine, a Mockba, a Deviszont, a Holló meg a többi madár, vagy éppen a Kronos. Az élet úgy hozta, hogy mára sajnálatos módon feloszlottak, csak reménykedem, hogy hallhatjuk még őket” – fogalmazott.


A közönségszavazás eredménye alapján a Mangalica a 6. zenekar a január 23-i döntőben, melyre minden zenebarátot szeretettel várunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában