Helyi közélet

2016.01.10. 09:22

Ezer hektár

<em>Miskolc megtalálta azt a területet, amely kiváló lehet egy újabb ipari park létrehozására. Egészen pontosan a városvezetés kijelölte azt az ezer hektárt, amelyet – mint Orbán Viktor miniszterelnök tavasszal bejelentette – iparterületként a kormány támogatna.</em> <strong>Szántó Rita írása.</strong>

Miskolc megtalálta azt a területet, amely kiváló lehet egy újabb ipari park létrehozására. Egészen pontosan a városvezetés kijelölte azt az ezer hektárt, amelyet – mint Orbán Viktor miniszterelnök tavasszal bejelentette – iparterületként a kormány támogatna. Szántó Rita írása.

Egyelőre csak előkészítési szakaszban tart a történet, de az már biztos, valami elkezdődött.

És most még úgy tűnik, ennek az ezer hektárnak egyelőre nincs se jobb-, se baloldala. Legalábbis ritkán látott konszenzus volt a képviselők közt, amikor is a csütörtöki testületi ülésen szinte vita nélkül, egyhangúlag szavazták meg a területtel kapcsolatos előterjesztést.

Közben persze ott van Miskolcnak az Északi Ipari Parkja, ahol vannak ugyan működő cégek – a honlapon talált adatok szerint a 80 százalékát már értékesítette a város –, de közel sincs benépesülve. Ráadásul a finn darugyár által megvásárolt terület évek óta ott áll üresen, mert a befektetőnek egyelőre nem éri meg beruházni.

De ne legyünk igazságtalanok, a Déli Ipari Parkban már javában üzemel a Takata. A japán cégnek ez a legnagyobb gyára: 250 ezer négyzetméteres területen egy 60 ezer négyzetméteres épület.

Miskolc tehát megtalálta az ezer hektárt, most már csak az a fontos, a befektetők is megtalálják. Legyen sok-sok Takata, és kevés finn daru­gyár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában