Helyi közélet

2015.12.02. 17:39

Útkeresés

<em>Hirtelenjében nem tudom, hogy közvetlenül vagy áttételesen hány fronton érdekelt Európa, de az tény, hogy kontinensünkön egyre feszültebb a helyzet</em>.<strong> Kolodzey Tamás jegyzete</strong>.

Hirtelenjében nem tudom, hogy közvetlenül vagy áttételesen hány fronton érdekelt Európa, de az tény, hogy kontinensünkön egyre feszültebb a helyzet. Kolodzey Tamás jegyzete.

A közelmúlt „cirkuszai” az ukrán válsággal kezdődtek, majd a görög pénzügyi válsággal folytatódtak, aztán csőstül ránk zúdultak a kezelhetetlen problémák. Csak címszavakban: menekültáradat, terrorizmus, Iszlám Állam, Szíria, lelőtt orosz katonai gép, török alku, elzárt vezetékek. Mindezek teljesen megosztották az unió országait, amelyek – a felsorolt ügyekben – politikai és gazdasági érdekeiknek megfelelően szövetkeznek egymással, alakítanak ki koalíciókat. Teljes a zűrzavar, a közös nevező nem több, mint álom. Az EU-t most a mindenható pénz tartja össze, különben mindenki arra megy, amerre akar és tud.

Egyetértek a szakértőkkel: Európa elköszönhet a hajdan megszokott nyugalmától. Mindent és mindenkit ellenőrizni kell: a határokon, a repülőtereken, a vasúti pályaudvarokon, a buszmegállókban, a hajókon, a bevásárlóközpontokban, a piacokon, a stadionokban, a templomokban, a turisták által látogatott helyeken, a szállodákban, a mozikban, a színházakban, a koncerteken, az iskolákban, az utcákon – és így tovább, vég nélkül. Egyszerűen nem tudjuk, mi vár ránk, mire ébredünk reggel…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában