Helyi közélet

2015.11.30. 17:10

Interjú: Brains

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a Brains zenekar oszlopos tagja Kéri András vagyis Mc Columbo volt, aki összefoglalta az idei évet, de mesélt a jövőbeli tervekről is az olvasóknak.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a Brains zenekar oszlopos tagja Kéri András vagyis Mc Columbo volt, aki összefoglalta az idei évet, de mesélt a jövőbeli tervekről is az olvasóknak.

Szabi: Milyen volt ismét Miskolcon játszani Andris?

Brains (Kéri András): Miskolc mint mindig, most is hozta a szokásos szintet, iszonyatosan jó buli volt, ahogy az összes eddigi fellépésünk legyen az Brains vagy Irie Maffia. Nagyon nyitott és energikus az itteni közönség, akiknek élmény játszani.

Szabi: Milyen évet zár idén a Brains?

Brains (Kéri András): Áprilisban megjelent "Stand Firm" c. új lemezünk, melynek elég jó volt a fogadtatása mind a szakma, mind pedig közönség részről. A Brains esetében mindig egy koncepció, hogy az új lemezeknél kicsit kóstoljunk bele más stílusokba, de a fő csapás persze a drumm and bass, amit próbálunk ötvözni aktuális elektronikus zenei stílusokkal. Ez most is így történt,és aggódunk is picit, hogy mennyire veszi majd mindezt a közösség, azonban elmondhatom, hogy rendkívül kitartó és hűséges közönségünk van, akik a lemezbemutató napján a szövegeket már kívülről tudták és szerették, úgyhogy a megjelenés óta egy elég erős szezont tudhatunk magunk mögött, ugyanakkor érkezik még a szezonzáró dupla bulink december 5-6-án az Akváriumban, amit már nagyon várunk. Az új számunk pedig, aminek november 29-én volt a bemutatója a "Balance" címet kapta. Ez egy érdekes projekt egyébként, hisz megkeresett bennünket Kálló Péter fotográfus,akinek lesz egy kiállítása jövő év elején,és aki az egyensúly témakörben kezdett el fotózgatni, rövid videókat készíteni egy akrobatával. Péter annyira lélegzetelállító képeket küldött át aztán nekünk, hogy nem egy már meglevő zenénkhez kapcsolatuk hozzá az anyagot, hanem született egy teljesen új dal, vagyis a Balance.

Szabi: Tervek?

Brains (Kéri Barnabás): A jövő tavaszi koncertszezon kezdetét szeretnénk egy kislemezzel indítani, úgyhogy januárban és februárban aktív stúdiózás veszi kezdetét. Az sem titok, hogy a Brains szeret a látványra nagy hangsúlyt fektetni, így a 2016-os fesztiválszezonra és club koncertekre egy teljesen új látványterv készül.

Szabi: Köszönöm Andris,további sikereket!

Brains: Köszönjük Szabi!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában