Helyi közélet

2015.10.12. 11:10

Korszerűbb közvilágítás Cigándon

Cigánd - 46 millió forintos pályázati támogatást kapott a bodrogközi város.

Cigánd - 46 millió forintos pályázati támogatást kapott a bodrogközi város.

Átadták az új közvilágítási rendszert Cigándon, mely a korábbi lámpatestek korszerűbbre cserélésével sokkal energiatakarékosabbá és hatékonyabbá vált.

Tavalyi pályázat

Az önkormányzat 2014 második felében nyújtott be sikeres pályázatot, melynek eredményeképpen a település közel 46 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást kapott a Széchenyi 2020 – Környezeti és Energia Operatív Programjának keretében.

A munkálatok során a város közvilágítási hálózatának korszerűsítése valósult meg. A projekt célja a fényforrások korszerűbbekre történő cserélése által a közvilágítási költségek csökkentése volt, ezért a közvilágításban korábban alkalmazott hagyományos kompaktlámpák helyett korszerű LED-es lámpatestek kerültek beszerelésre.

A köz- és térvilágítás jelentősen befolyásolja az önkormányzat illetékességi területén élők, az átmenetileg itt tartózkodók, a városon áthaladó járművek utasai, illetve a kerékpározók és a gyalogosok életkörülményeit. Ez az a terület, ahol keresztezi egymást a gépjármű és a gyalogosforgalom, ezért a megfelelő közvilágítás biztosítása nélkül elkerülhetetlen a biztonságos közúti közlekedés, a közbiztonság.

A projekt kivitelezési munkái befejeződtek, a műszaki átadás-átvétel szeptember végén megtörtént. A beruházás eredményeképpen az érintett közvilágítási hálózat éves villamosenergia-fogyasztása felére csökken, ami több millió forintos megtakarítást jelent az önkormányzat számára.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában