Helyi közélet

2015.09.11. 22:58

X. Coop Rally - „Magyar ember magyar élelmiszert fogyasszon!”

Harsány - Az Unió COOP másfél ezer embert foglalkoztat három megyében.

Harsány - Az Unió COOP másfél ezer embert foglalkoztat három megyében.

A Coop Rally hetedik állomása Harsány volt, ahol Szabó Gergely polgármester üdvözlésként kijelentette: a helyi COOP üzlet a cég és az önkormányzat összefogásával jöhetett létre, modern bolt, amely a településen élők minden igényét kielégíti. – Külön öröm számomra, hogy zömében magyar termékeket forgalmaznak, hiszen az önkormányzat elve is ez, a hazai árukat preferáljuk – fogalmazott.

Büszkék a boltjukra

Tóth László az Unió COOP Zrt. vezérigazgatójaként felsorolta, hogy a cég Hevesben, Nógrádban és Borsodban 129 üzlettel rendelkezik, 1500 embert foglalkoztatva. Büszkén mutatta be a 2013 decemberében nyílt harsányi üzletet.

Nagy Lajosné, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatósági tagja a cégcsoport zászlóshajójának nevezte az Unió Coop­ot. Elmondta azt is, minden üzletükben törekednek a vásárlók színvonalas kiszolgálására. – Fontos az Unió COOP munkája, hiszen hátrányosabb helyzetű régióban működnek, nem könnyű nekik, de eredményesek és magas színvonalú szolgáltatást nyújtanak – hangsúlyozta.

Százmilliárdok az ágazatra

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára szintén meg van győződve a Coop Rally kezdeményezésének helyénvalóságáról. A COOP-csoport mára bizonyított. Felvállalták a magyar termékek népszerűsítését, hogy a magyar lakosság hazai terméket fogyaszthasson. A boltlánc annak ellenére komoly üzleti eredménnyel bír, hogy gazdaságilag nehezebb közegben kell tevékenykedniük – közölte.

– Magyar ember magyar, hazai élelmiszert fogyasszon. A kormány uniós forrásokból 300 milliárd forintot szeretne élelmiszeripari fejlesztésekre fordítani, ebből 200 milliárdot vidékfejlesztésre. A kormányzati akarat tehát találkozik a Coop Rally célkitűzésével – szögezte le.

ÉM


A verseny

  • Idén több mint 90 cég logóval ellátott autóval startolt a rallyn
  • Elsősorban napi fogyasztási cikkeket gyártó vállalatok álltak rajtvonalhoz
  • A résztvevők az útvonal alatt a régió kiemelt gyártó és forgalmazó központjait érintették, ahol ügyességi versenyeken, gyárlátogatásokon, termékbemutatókon, színes programokon vettek részt

  • Szerencs - Helyi igények helyi munkavállalókkal kiszolgálva. tovább »

    Bőcs - Negyven éve juthatnak a sörgyár termékeihez a COOP üzleteiben. tovább »

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában