Helyi közélet

2015.09.27. 23:07

Játékos Városjárás - Bejárták a várost, csodákat találtak

Miskolc - Miskolc képzőművészeti életével ismerkedtek szombaton a „játékos városjárók”.

Miskolc - Miskolc képzőművészeti életével ismerkedtek szombaton a „játékos városjárók”.

Az idén ötven csapat kapott kedvet ahhoz, hogy részt vegyen a szombati Játékos Városjáráson. Az Itthon Miskolcon Egyesület által az idén már kilencedik alkalommal szervezett „Játékos VárosJárás 2015” elnevezésű vetélkedő résztvevői ezúttal a város képzőművészeti életével, múltjával és jelenével ismerkedtek.

Hét helyszínen

Hét helyszínre látogattak el, majd az ott elhangzott előadások és a kiállított alkotások segítségével töltötték ki a tesztlapokat. Mi a Képcsarnokban értük utol a mezőny egy részét. A városjárók épp Sipos Tamás galériavezető előadását hallgatták nagy figyelemmel. Páran jegyzeteltek, hiszen tudták, pár perc, és jönnek a kérdések.

Amíg a csapatok dolgoztak, Szabó Zsuzsát, a játék egyik önkéntes segítőjét kérdeztük, hogy boldogulnak a városjárók a feladatokkal. Megtudtuk, vannak telitalálatos tesztek is. Mert aki figyel, minden kérdésre megtalálja a választ. Most például a versenyzőknek 3 olyan művész nevét kell leírniuk, akiknek Miskolcot megörökítő alkotása található a Képcsarnokban. Ez persze csak az egyik kérdés, de az a legizgalmasabb, hiszen ehhez figyelmesen végig kell nézni a műalkotásokat. Sipos Tamás hozzáteszi, olykor megakadnak egy-egy kérdésnél a versenyzők. Kevesen tudják például egymástól megkülönböztetni a különféle képzőművészeti technikákat, de ez egyáltalán nem baj, jegyzi meg, hiszen a játéknak pont az a célja, hogy bővüljön a résztvevők ismerete.

A rendezvényt a város Humán Főosztálya, Kulturális, Idegenforgalmi és Városmarketing Osztálya, Oktatási, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottsága, valamint a Herman Ottó Múzeum és intézményei támogatták.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában