Helyi közélet

2015.09.17. 18:15

Bemutatják a légimentőket Miskolcon

Miskolc - A miskolci bázis munkáját igyekszik bemutatni egy lelkes közösség.

Miskolc - A miskolci bázis munkáját igyekszik bemutatni egy lelkes közösség.Életeket mentenek, gyors beavatkozók, sokszor olyan helyekre is hívják őket, ahová más járművel nem lehet eljutni. Nagyon sokan kíváncsiak a munkájukra: ők a légimentők. A miskolci bázis munkáját igyekszik bemutatni egy lelkes közösség, melynek élére Nagy Boglárka állt.

– Mindig is érdekelt a légimentők, a „sárga csodák” munkája, érdeklődtem utánuk és amikor lehetőség nyílt, igyekeztem betekinteni a Miskolci Légimentő Bázis életébe – tudtuk meg Nagy Boglárkától. – Úgy éreztem, hogy erre sok ember kíváncsi, így több segítővel együtt azt gondoltuk, hogy megpróbáljuk bemutatni őket a civil lakosság számára. Ennek egy jubileum is az is aprója, hiszen idén lett 15 éves a bázis. Éppen ezért szeptember 19-én, szombaton két helyszínen is programok lesznek. A Magyarországi Légimentés (1958–2015) történetéből fotókiállítás nyílik a megyeháza épületében, mely a magyarországi légimentést, ezen belül pedig a Miskolci Légimentőbázis 15 évét, a mentésben dolgozók – munkában töltött – életét mutatja be. A kiállított anyagot vándorkiállításként szeretnénk szerte a megyében, illetve az országban bemutatni, hiszen hazánkban hét légimentőbázis van. A Miskolci Repülőtéren 11 órától pedig egy jótékonysági rendezvény lesz, melyen természetesen ott lesznek a helikopterek a személyzettel, melyeket meg lehet nézni, és persze beszélgetni is lehet a mentőkkel. Ezenfelül számos program lesz, a különböző egészségügyi szűrésektől kezdve a gyermekprogramokon át a koncertekig.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában