Helyi közélet

2015.09.26. 20:01

Akadályok

<em>Egy kerekesszékes fiatalember két hónapja keres kollégiumi helyet, akadálymentes szállást Budapesten, sikertelenül – adta közre egy hírportál. Ha a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége nem segít neki, aligha tudná folytatni a főiskolát.</em> Szalóczi Katalin jegyzete.

Egy kerekesszékes fiatalember két hónapja keres kollégiumi helyet, akadálymentes szállást Budapesten, sikertelenül – adta közre egy hírportál. Ha a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége nem segít neki, aligha tudná folytatni a főiskolát. Szalóczi Katalin jegyzete.

A hír nem lepett meg: egy építész barátomnak, aki ráadásul épületek akadálymentesítésére szakosodott, hasonló problémával kellett szembenéznie. Miközben munkája épp a fővároshoz kötötte, alig sikerült olyan albérletre lelnie, amelyben néhány hónapon át elélhetett.

Van másik hihetetlen történetem is. Egy kifejezetten jó tanuló, erősen látássérült, de a távolsági busszal is önállóan közlekedő ismerősömet egy miskolci középiskolából azzal az indokkal tanácsolta el az igazgató, hogy az alapító okiratukban nem szerepel a sérültek nevelése és oktatása. Nem számított az sem, hogy a vakok és gyengénlátók egyesülete minden eszközt biztosított volna számára.

A friss hírek között feltűnik egy másik: a kerekesszékes vívó-vb-n ezüstérmes lett a magyar női tőrcsapat. Mit küzdhettek, mire eljutottak idáig! Ha sorstársaiknak még az iskoláig, vagy a boltig is meg kell…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában