Helyi közélet

2015.08.04. 16:02

Rémisztő elemek, kedvezménnyel a Diósgyőri várban

Miskolc - A vár múlt szombat éjszakai programjait 18 éven felülieknek ajánlották, de nem zárták ki a fiatalokat sem.

Miskolc - A vár múlt szombat éjszakai programjait 18 éven felülieknek ajánlották, de nem zárták ki a fiatalokat sem.Nagy öröm, hogy óriási volt az érdeklődés, nagyon jó volt a hangulat! – mondta az Észak-Magyarországnak Boronkai Edina, a Diósgyőri vár kommunikációs menedzsere. Elmondta azt is: könnyebb dolguk van a felújított várba becsalogatni az embereket, viszont olyan programokat kell kínálniuk, amelyek autentikusak és amire valóban bemennek az emberek.

– Olyanokat, amelyeknek vannak helyi hagyományai, helyi gyökerei – tette hozzá. – Ebben nagyon nagy segítségünk dr. Lovász Emese régész, aki tudományos szakértőnk.

Órási sikere volt tehát a szombat éjszakának a Diósgyőri várban. Lapunk azonban több telefonhívást is kapott, melyben azt nehezményezték olvasóink, hogy 6–7 és 2 éves gyermekeiknek is teljes árú belépőjegyet kellett megváltaniuk.

Titokzatos éjszaka

– Az augusztus 1-i titokzatos éjszakának a programja az alkimisták, mágusok, boszorkányok témája köré épült – mondta Boronkai Edina. – A téma már önmagában is hordoz félelmetes és rémisztő elemeket, amelyeket az éjszaka sötétje még inkább felerősít. Ezért a programot kezdettől 18 éven felülieknek ajánlottuk. Hangsúlyoztuk, hogy törekszünk a téma mai ember számára is befogadható, szórakoztató bemutatására, de egyben a történeti hitelességre is. A nagy érdeklődésre való tekintettel viszont nem zártuk ki a 18 éven aluliakat, jeleztük, hogy szülői felügyelettel ők is ellátogathatnak, számukra kedvezményes, 1000 forintos jegyárat biztosítottunk, a teljes 1500 és 1800 forintos jegyár mellett.

A Diósgyőri várat egyébként a 6 éven aluli gyerekek ingyenesen, a diákok és nyugdíjasok pedig kedvezményesen látogathatják rendezvényen kívül. A rendezvényeken rendszerint biztosítanak kedvezményeket, vagy ingyenes belépést.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában