Helyi közélet

2015.07.03. 23:52

Meghiúsult a kistokaji üvegház projekt

Miskolc - Régészeti és finanszírozási nehézségek miatt visszavonták a PannErgy Nyrt. támogatási szerződését, tájékoztatta lapunkat a társaság.

Miskolc - Régészeti és finanszírozási nehézségek miatt visszavonták a PannErgy Nyrt. támogatási szerződését, tájékoztatta lapunkat a társaság. A szerződés a cég és a nemzetgazdasági minisztérium között jött létre 2013-ban: 2,8 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatás nyújtásáról állapodtak meg. A támogatás révén növénytermelő üvegház komplexum valósult volna meg Kistokajban, amely a Miskolci Geotermikus Projekt másodlagos hőjét hasznosította volna. A társaság a támogatási szerződésben foglalt követelményeknek nem tud megfelelni, ezért határozott a minisztérium a szerződés felbontásáról.

Az okok: a projekt megvalósulásának kistokaji helyszínén, az előkészítő szakaszban régészeti feltárás, illetve a lelőhely diagnosztikai vizsgálata vált szükségessé. Kiderült, hogy a beruházás területének jelentős részén kiterjedt méretű régészeti lelőhely terül el, azok megóvása végett további régészeti vizsgálatokra és örökségvédelmi intézkedésekre volt szükség, amelyek nagymértékű költségnövekedést, és a kivitelezés időbeli elhúzódását eredményezték volna.

„Szomorúan vesszük tudomásul, hogy több mint két év munkája, jelentős befektetett energia ment kárba a meghiúsult projektünkkel –nyilatkozta Bokorovics Balázs a PannErgy Nyrt. igazgatótanácsának elnöke. – Társaságunk mindent megtesz annak érdekében, hogy a 2014-2020-as fejlesztési időszakban már akár finanszírozással együtt nyerhessen el európai uniós forrást, és meg tudja valósítani az üvegház projektet.​

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában