Helyi közélet

2015.07.05. 15:34

Lecsó fesztivál: csapatépítésre is jó

Miskolc - A miskolci Csanyik ad otthont immár ötödik alkalommal augusztus 8-án a Miskolci Lecsó- és Pecsenye Fesztiválnak.

Miskolc - A miskolci Csanyik ad otthont immár ötödik alkalommal augusztus 8-án a Miskolci Lecsó- és Pecsenye Fesztiválnak.

A főzőversenyre mindenkit várnak a szervezők. Igen, mindenkit: barátokat, munkahelyi közösségeket, családokat. Kicsiket és nagyokat.

– A jelentkezők hagyományos lecsót, újdonságokat és hússal készült lecsókat is készíthetnek, azaz három kategóriában lehet majd nevezni – nyilatkozta Szabó István, a verseny zsűrijének elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Csiszár Miklós, Miskolc jegyzője azzal kezdte, hogy 2011 óta, vagyis a kezdetektől az esemény fővédnöke.

– Minden évben többen vannak a látogatók és a versenyzők – fogalmazott. – Idén viszont a fesztivál jó alkalom lehet arra is, hogy a cégek esetleg csapatépítésre használják ezt az augusztusi hétvégét, hiszen az a szombat munkanap lesz. A város ugyanakkor, mint eddig, most is díjazni fogja a legjobbakat.

Kiderült az is, hogy újabb kitűnő kísérőprogramot szerveztek a rendezők a fesztivál köré. Eszerint több mint 30 Trabant, Wartburg és Simson (és tulajdonosai) is ott lesznek a Királyasztal környékén, akik minden bizonnyal a főzésbe is be fognak majd szállni. Kanyog Miklós, a fesztivál főszervezője, „motorja” más újdonságokról is beszámolt.

Kóstolójegy

– Lesz kóstolójegy, amivel végigmehetnek a látogatók a főzőcsapatoknál, és kóstolót kérhetnek – árulta el. – De lesz amatőr kutyaszépségversenyünk is két kategóriában, értékes nyereményekkel, azaz keressük a fesztivál legszebb kutyusát is.

Ugyanakkor a Miskolci Lecsó- és Pecsenyefesztivál egyik különleges (mellék)programja lehet a nosztalgiabuszon való utazás is. A busz reggel 8 órakor jótékony céllal indul, amikor is a Gyermekváros lakóit szállítja majd a fesztiválra. Utána pedig helyi járatként 9 órától 16 óráig a buszvégállomás és a Majális-park között ingyenesen fog közlekedni. Nevezés a főző- és sütőversenyre: Orosz Éva: [email protected], tel.: 06/20-288-7078. További információ: www.miskolcilecsofesztival.hu.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában