Helyi közélet

2015.05.29. 20:20

Megcsinálták! Nemzetközi elismerés járt érte

Miskolc - Nívódíjat kapott a miskolci Szimbiózis Alapítvány cége, a Szorgoskert Nonprofit Kft.

Miskolc - Nívódíjat kapott a miskolci Szimbiózis Alapítvány cége, a Szorgoskert Nonprofit Kft.Nemzetközi együttműködési kultúráért nívódíjat kaptak a EU oktatási és képzési együttműködéseket támogató programja keretében megvalósult köznevelési, szakképzési és felnőtt tanulással foglalkozó intézmények. A díjakat Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár és Tordai Péter, a Tempus Közalapítvány igazgatója adta át május 20-án a MOM Kulturális Központban.

A Szorgoskert Nonprofit Kft. Megcsináljuk! Projektjének a fogyatékkal élő fiatalok önállóságának és önbizalmának fejlesztése volt a célja. A nemzetközi együttműködésben szerepet kaptak az egyénre szabott tanulási lehetőségek a kultúra, az informatika, a nyelvtanulás terén egyaránt. A projekt legnagyobb erőssége, hogy a megvalósítás teljes folyamatába bevonták az autizmussal élő segítő munkatársakat és tanulókat. Ez a magába foglaló szemlélet teljes mértékben áthatotta az együttműködést, így lehetővé tette a fogyatékossággal élő fiatalok készségeinek sokrétű fejlesztését. A projekt az informális tanulási módszerek fontosságára is felhívja a figyelmet, példaértékű lehet az oktatási és szociális intézmények számára is.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában