Helyi közélet

2015.05.15. 16:56

Hamburgban „dolgoztak” a lányok

Miskolc - Németországban futtatott lányokat a páros. Hamarosan bíróság elé állítják őket.

Miskolc - Németországban futtatott lányokat a páros. Hamarosan bíróság elé állítják őket.

Miskolcról Hamburg­ba utaztatott nőket egy 44 éves férfi és 24 éves társa, majd ott a nők által végzett „prostitúciós tevékenységből” tartatták el magukat.

A vádlott férfi és nő 2012-ben ismerkedtek meg egymással. A nő ekkor már többször dolgozott Németországban prostituáltként. 2013 januárjában közösen utaztak ki Hamburgba. Ekkor velük utazott két másik nő is Miskolcról. Ők azzal a céllal mentek a német városba, hogy ott a vádlottak segítségével prostituáltként dolgozzanak.

Anyaggal is lebukott

Hamburg külvárosában béreltek lakást a vádlottak, ahol a lányok alkalmi partnereiket is fogadták. Az így keresett pénzt átadták a vádlottaknak, akik ebből fedezték ottani megélhetésüket és a lányok költségeit. 2013 június végéig a lányok napi 5–10 vendéget fogadtak és összesen mintegy 8 ezer eurót adtak át a vádlottaknak.

2014 márciusában a vádlott férfi autójában, közúti ellenőrzés során a rendőrök kristályos anyagot foglaltak le, mely a jogszabály alapján pszichotróp anyagnak minősül, így birtoklása bűncselekmény. Mennyisége a csekély mennyiség felső határát meghaladta.

Börtön és vagyonelkobzás

A Miskolci Járási Ügyészség a vádlottakat kitartottság, a férfit ezen túl új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja. A férfival szemben végrehajtandó, a nő esetében felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, valamint vagyonelkobzást a kitartottsággal szerzett több mint 2 millió forint miatt.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában