Helyi közélet

2015.04.15. 20:19

Visszatért a korábbi elnök Ózdon

Ózd - Személyi változások történtek Ózdon, a helyi Nemzetiségi Roma Önkormányzat összetételében.

Ózd - Személyi változások történtek Ózdon, a helyi Nemzetiségi Roma Önkormányzat összetételében.

A tavaly őszi helyhatósági választáson a Lungo Drom négy képviselője, nevezetesen Váradi József, Dombi Géza, Csóka Csaba és Oláh Ferenc szerezte meg a legtöbb voksot, így ők kezdhették meg a közös munkát. Információink szerint azonban utóbbi két személy a fennálló köztartozásuk miatt lemondott a mandátumáról.

Ezen a héten a Helyi Választási Bizottság az ide vonatkozó törvényt követve határozott a két személy pótlásáról. A szavazati sorrend alapján ötödikként végzett Bari László nem vállalta a felkérést, amit írásban is jelezett, ezért a hatodik Berki Lajos, valamint a hetedik Varga Barna (Anosztru Egyesület) jutott be a kisebbségi önkormányzatba.

Berki Lajos ciklusokon keresztül vezette már a roma testületet, amelyben most ismét helyet kapott. A kisebbségi politikus emellett megtartja a roma-referensi pozícióját is, amivé néhány hónappal ezelőtt nevezte ki Janiczak Dávid, polgármester.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában