Helyi közélet

2015.04.25. 16:43

Nézőpont: Hová?

<em>Újra Kanadába mennének a miskolci romák. Mint kiderült, már van, aki repülőre is ült, van, aki spórol a jegyre, de a többségnek nincs meg rá a pénze, bármennyire is menne. Mert menne, és sokuknak előbb-utóbb mennie is kell valahová.</em> Hajdu Mariann jegyzete.

Újra Kanadába mennének a miskolci romák. Mint kiderült, már van, aki repülőre is ült, van, aki spórol a jegyre, de a többségnek nincs meg rá a pénze, bármennyire is menne. Mert menne, és sokuknak előbb-utóbb mennie is kell valahová. Hajdu Mariann jegyzete.

Munkája nincs, és fedél sem lesz maholnap a feje felett, főleg ha a számozott utcákon él. Történetükről egy ország beszél: a miskolci városvezetés fel kívánja számolni az ott kialakult szegénynegyedet, kell a hely parkolóra a stadionhoz.

A városvezetés szerint helyes, amit cselekszenek, ebben a miniszterelnök is megerősítette őket nemrégiben Miskolcon jártában. A miskolciak egy része is helyesli a határozott fellépést, főleg azok, akik a város valamely részén szomszédságban élnek romákkal. Költöztessék el őket, mindegy hová, csak itt ne legyenek. Rövidtávon gondolkodunk.

Darázsfészek ez az ügy, most üt vissza, hogy hosszú évtizedekig beszélni sem lehetett róla. Sokszor most sem lehet indulatok nélkül. Az indulatok azonban diszkriminatív megoldásokat szülnek. Pedig indulatok nélkül kellene: egy nemrégiben készült felmérés szerint megyénkben minden harmadik gyermek roma származású. Nem kell hozzá nagy matektudás, hogy kiszámoljuk, a következő emberöltővel számuk tovább nő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában