Helyi közélet

2015.03.04. 08:39

Jegyzet: Golyózápor

<em>Sokan felháborodtak Budapesten, amikor Angela Merkel német kancellár, majd Vlagyimir Putyin orosz elnök látogatásának ürügyén, biztonsági okokból, lezárták a fél fővárost</em>. <strong>Kolodzey Tamás jegyzete</strong>.

Sokan felháborodtak Budapesten, amikor Angela Merkel német kancellár, majd Vlagyimir Putyin orosz elnök látogatásának ürügyén, biztonsági okokból, lezárták a fél fővárost. Kolodzey Tamás jegyzete.Ez magától értetődő volt, hiszen jól nézne ki a világ, ha az állami vizitek atrocitásokkal, vagy uram bocsá’, gyilkosságokkal érnének véget. Intő jel bőven van: a Föld zugaiban gyakran ölnek meg politikusokat, pláne, ha a meglévő rendszert bírálják, mint ahogyan azt Borisz Nyemcov tette Moszkvában, ahol kedden temették.

Az elhíresült merényletkísérleteket van, aki túléli, van, aki nem. Amerikában John Fitzgerald Kennedy elnököt a halálba küldték, Ronald Rea­gant és II. János Pál pápát is kegyeikbe fogadták az égiek, a golyók egyikük életét sem oltották ki. Svédországban Olof Palme miniszterelnök nagy árat fizetett azért, mert testőrök nélkül ment moziba, Indiában Indira Gandhi kormányfőt viszont saját biztonsági emberei vallási okokból semmisítették meg. A legnagyobb mázlista Charles de Gualle volt. A kétméteres francia elnököt tucatszor vették célba, egyszer a gépkocsijába engedtek egy egész tárat, de sértetlen maradt. Szóval tetszik, nem tetszik, az első vonalas politikusok védelme mindent megelőz, testi épségüket bármilyen áron garantálni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában