Helyi közélet

2015.03.24. 16:34

Brigi sorsa jobbra fordult - "Minden rendben, dolgozom!"

Miskolc - Több olvasónk kérdezte: mi van Brigivel, a gyermekét egyedül nevelő, fiatal miskolci anyukával.

Miskolc - Több olvasónk kérdezte: mi van Brigivel, a gyermekét egyedül nevelő, fiatal miskolci anyukával.Meglátogattuk: a munkahelyén. Cikkünk nyomán figyelt fel Brigire a miskolci önkormányzat, és a magánszemélyek mellett – akik kisebb pénzösszegekkel, ruhaneműkkel, élelmiszerekkel, a nagyon hiányzó centrifugával siettek segítségére – szociális tűzifát, állást, a kis Bandikának bölcsődei elhelyezést biztosítottak.

Hamar beilleszkedett

Minthogy Brigi terhessége miatt nem fejezte be tanulmányait, csak szakképesítés nélküli állás jöhetett szóba, így lett konyhalány a Bandika bölcsődéjéhez közeli Könyves Kálmán Általános Iskola konyháján.

– Nagyon meg vagyunk vele elégedve, megcsinál mindent, amit rábízunk. Egyszer sem késett vagy hiányzott, hamar beilleszkedett – mondta ottjártunkkor az élelmezésvezető. Minthogy éppen ebédeltetés folyt, Brigi pedig villámgyorsan mosogatott, beszélgetni nemigen tudtunk vele. Amikor legközelebb, szombaton felhívtam, éppen nagymosásban volt. (Így tudtam meg, hogy az ajándékba kapott centrifuga jól szolgál.)

– Mi van velem? Minden rendben, dolgozom – fogta volna rövidre a szót Brigi, de aztán Bandikára terelve a szót megeredt a nyelve.

– Hajnal negyed 4-fél 4 között kelünk mind a ketten, s még sosem csinált ebből gondot, első szóra kipattan, mossa velem a fogát. Eleinte el-elkámpicsorodott, amikor a bölcsiben ott hagytam, még néha előfordul, hogy legörbül a szája, de mondták, hogy már irtó nagy bölcsis, mert már szokott rendetlenkedni, csak még ebédelni nem akar ott. Valamelyik nap, amikor mentem érte, hát éppen a mosdóban volt, s nyomta keményen a kézmosást. Nem vett észre, én pedig végignéztem, milyen előírásosan teszi a dolgát. Olyan jó látni, milyen tanulékony, s hogy milyen szépen fejlődik! Nekem ez a legfontosabb. A munkahelyemen rendesek nagyon, jól beilleszkedtem, olyan igazi jó társaság, segítőkészek, ha látják, hogy valami nem megy, rögtön megmutatják, hogy kell.

"Munkám van, fizetést kapok"

Az anyagiakra terelve a szót Brigi beszámol arról, hogy megkapta az első fizetését, abból bevásárolt: háromféle turistát is, meg erdélyi szalonnát. Megemlíti: egy olvasónk felajánlotta ugyan, hogy ha listát ír, milyen tartós élelmiszerekre volna szüksége, azt beszerzi, s elviszi neki adományképpen, de ezzel már nem élt. „Biztosan van, aki jobban rászorul.”

– Munkám van, fizetést kapok, s megpróbálok belőle kijönni. Nem sok élelmiszerre van kettőnknek szükségünk, ami kell, megveszem, már nincs olyan, hogy Bandika tejet kér, s nem tudok adni neki. A bátyámnak is sikerült megszereznie a jogosítványt, így most már tudott venni nekünk újabb adag tüzelőt, ami, reméljük, kitart, amíg kell. Bandika egy hétig beteg volt, ötféle gyógyszert is kellett szednie, az alatt a dédinél volt, nem kellett táppénzre mennem.

Brigi köszöni az Észak-Magyarországnak, s mindenkinek a segítségét, s elköszön: most már remélhetőleg sínen lesz az élete.


Előzmények:

Miskolc - Brigittának, a gyermekét egyedül nevelő 20 éves anyának sűrű napja volt pénteken. tovább »

Miskolc - Még három nap sem telt el segítségkérő cikkünk megjelenése óta, s a gyermekét egyedül nevelő 20 éves édesanya sorsa jóra fordult. tovább »

Miskolc - A lyukóvölgyi helyrajzi számon a kapuban vár bennünket Brigitta. A csöpp, szoba-konyhás házban a kétéves Bandika az érkezők láttán abbahagyja a makarónievést, pedig kedvence a tészta. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában