Helyi közélet

2015.02.11. 08:23

Úton a valódi elismertség felé

Tokaj-Hegyalja - Fejleszt és hatékonyságot növel a megújuló Tokaj Kereskedőház Zrt.

Tokaj-Hegyalja - Fejleszt és hatékonyságot növel a megújuló Tokaj Kereskedőház Zrt.Négy év alatt teljesen megújítja technológiai eszközparkját a Tokaj Kereskedőház. A beruházási program eredményeképpen Magyarország legmodernebb borászati vállalata épül fel a Tokaji Borvidéken.

A társaság új, 66 ezer hektoliter bor hűtött tárolására alkalmas tolcsvai tartálycsarnoka már üzemel, és az ambiciózus fejlesztések egy új palackozóüzem és készáruraktár építésével folytatódnak. Az új technológiák alkalmazása a foglalkoztatotti létszám csökkentését teszik szükségessé, ám a minőségi termelés feltételeinek biztosításával az integrátortársaság a korábbinál jelentősen több független szőlőtermesztőnek tud majd megélhetést biztosítani a jelenlegi 1700-hoz képest, a minőségi szőlőtermesztés és -feldolgozás további átfogó kiterjesztésének köszönhetően. A minőségi termelés irányába forduló, ma 1100 hektárról szőlőt felvásároló Tokaj Kereskedőház célja nem kisebb, mint hogy minden borvidéki szereplővel szorosan együttműködve a nemzet borászataként emelje ismét a világ elismert prémium borrégiói közé a Tokaji Borvidéket.

– A Tokaj Kereskedőház 2013-ban hirdette meg a tokaji minőségi forradalmat azzal a céllal, hogy a tokaji borok újra elfoglalják az őket megillető helyet a minőségi borok nemzetközi piacán. A megújulás egyik legfontosabb eleme társaságunk technológiájának teljes átalakítása. Ennek első lépéseként készült el az új tolcsvai tartálycsarnok, ami egy elem ahhoz, hogy a társaság minőségi törekvései tartósan képesek legyenek biztosítani a Tokaji Borrégió egészének fejlődését – fogalmazott Tombor András, a Tokaj Kereskedőház Zrt. felügyelőbizottságának elnöke.

153 ezer hektoliter

A most elkészült projekt második üteme a tervek szerint 2016-ra fejeződhet be, ennek eredményeképpen a hűthető tartálypark kapacitása el fogja érni a 153 ezer hektolitert. Ezzel a Tokaj Kereskedőház tartósan a borrégió legnagyobb szőlővásárlója marad, biztosítva a társasággal kapcsolatban álló termelők hosszú távú megélhetését.

Ezzel párhuzamosan, 2015 februárjában elkezdődik a társaság új, 10 millió palack/év kapacitású palackozóüzemének építése is. A létesítmény a mai piaci elvárásoknak megfelelően egyszerre garantál majd százszázalékos sterilitást, és teszi lehetővé az öntapadós címkézést, valamint a csavarzáras kupakkal ellátott termékek gyártását is. Ugyancsak 2015-ben indul el a Tokaj Kereskedőház új kész­áruraktárának építése, valamint a cég központi irodaházának korszerűsítése.

A teljes cikk a szerdai Észak-Magyarországban olvasható.

ÉM-BG

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában