Helyi közélet

2015.02.02. 08:41

Új félév új lehetőségekkel

Miskolc - Ha nem sikerült egy-két vizsga, nincs nagy baj. Lehet próbálkozni az új félévben.

Miskolc - Ha nem sikerült egy-két vizsga, nincs nagy baj. Lehet próbálkozni az új félévben.

Két diák üldögél a Miskolc Egyetem aulájában a vizsgaidőszak utolsó napján: Kovács Kitti és Tóth Bence. Azt hihetnénk, hogy tanulnak, de nem. Február közepén Lengyelországba utaznak, ott töltik a következő szemesztert az Erasmus programnak köszönhetően, és az utazáshoz szükséges papírokat töltögetik.

Az utazásnak örülnek, de a mostani vizsgaidőszakkal nem elégedettek.

– Hat vizsgám volt, de csak 4 sikerült – árulja el Kitti. – Nincs nagy baj, majd a következő félévben felveszem még egyszer azt, ami most nem lett meg. Az volt a baj, hogy nem hagytam elég időt a felkészülésre. A nemzetközi gazdaságtan például elég nehéz volt – jegyzi meg.

Két szakon

Azonban nem szomorkodik. Februárban már a krakkói egyetem angol nyelvű előadásait hallgatja majd. Örül az utazásnak, hiszen világot láthat, gyakorolja az angolt, megtanulja a lengyelt, és sok barátot is szerezhet.

Bence is úgy értékeli a vizsgaidőszakot, hogy „lehetett volna jobb is”. Neki persze nehezebb dolga volt, mert két szakra járt egyszerre, és 16 vizsgán kellett jól teljesítenie.

– Eddig nem volt megterhelő a két képzés, de most valahogy összesűrűsödtek a dolgok – fogalmaz. Viszont pár nap múlva ő is utazik, szintén Lengyelországba, Poznanba.

– Izgalmas lesz. Már voltam az Erasmus programmal Olaszországban, nagyon jó volt, nagyon jól éreztem magam – mondja vidáman, felidézve a szép emlékeket.

Regisztrációs hét

A Miskolci Egyetemen ezen a héten regisztrációs hét lesz, a jövő héten pedig kezdődik az újabb félév szorgalmi időszaka.

ÉM-HE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában