Helyi közélet

2015.02.11. 11:41

Előzetesben a miskolci zsaroló

Miskolc - Magas kamatra adott kölcsönt egy miskolci férfi annak a sértettnek, akit fizetésképtelensége miatt a gyanúsított halálosan megfenyegetett.

Miskolc - Magas kamatra adott kölcsönt egy miskolci férfi annak a sértettnek, akit fizetésképtelensége miatt a gyanúsított halálosan megfenyegetett.Zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság M. András 45 éves helyi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított csaknem két éven át magas kamatra pénzt adott kölcsön egy Miskolc, számozott utcákban élő családnak. Az adósok időközben fizetésképtelené váltak, mivel az irreális kamatokkal növelt kölcsönösszeget nem tudták már törleszteni. A gyanúsított 2015. február 5-én a délelőtti órákban megjelent a sértettek lakásán, ahol halálosan megfenyegette a családfőt, hogy az mihamarabb rendezze tartozását. A hitelező szavai nyomatékosítására összetört egy porcelán díszeket felsorakoztató polcot, majd távozott a lakásból.

A lakossági bejelentést követően a zsarolót még aznap elfogták a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai, akit előállítását követően, 2015. február 5-én 19 óra 10 perckor bűnügyi őrizetbe vettek.

A Miskolci Rendőrkapitányság előterjesztést tett a terhelt előzetes letartóztatására, amit ügyészi indítványra az illetékes járásbíróság 2015. február 9-én elrendelt.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában