Helyi közélet

2015.02.17. 07:38

Az encsi "szocpol" a törvényszéken

Encs, Miskolc - Volt, hogy utólag szétszedték a lakhatási engedélyt kapó lakóházat.

Encs, Miskolc - Volt, hogy utólag szétszedték a lakhatási engedélyt kapó lakóházat.Az encsi „szocpolos” ügy tárgyalása folytatódik februárban is a Miskolci Törvényszéken. A bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben ezen a héten és jövő héten is két-két tárgyalási napot tartanak, zömében tanúkihallgatásokkal.

Bejáratott módszerrel

Mint arról többször is beszámoltunk, az elkövetők módszere Encs környékén is ugyanaz volt, mint a korábban hasonlóan nagy vihart kavart taktaközi ügyben: felhajtók nagycsaládosokat kerestek meg, hogy a lakhatásukat célzó állami támogatást megszerezzék. A nevükben kitöltötték az igénylőlapokat, és közbenjártak, hogy a bank elfogadja a kérelmeket, a helyi építési hatóság pedig kiadta a – később lakhatatlannak bizonyult – házakra a használatbavételi engedélyt. Az sem volt ritka, hogy a házat – miután az állami támogatás utolsó tételét is felvették – elemeire bontották, és az építőanyagból más igénylő számára húztak fel házat.

A szocpolozással kapcsolatban hónapokat töltöttek előzetes letartóztatásban a helyi építési hatóság munkatársai is.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában