Helyi közélet

2015.01.17. 19:32

Menjünk a szabadba télen is

Miskolc - Felkészülés után szabadtéri sportolással erősíthetjük szervezetünket a betegségek ellen.

Miskolc - Felkészülés után szabadtéri sportolással erősíthetjük szervezetünket a betegségek ellen.

Az egyik legfontosabb: ködös időben a nagyvárosokban ne induljunk mozogni, ilyen esetben vagy egy túra, vagy az edzőterem jelenthet megoldást. Fokozatosan szoktassuk hozzá a szervezetet az extra terheléshez, elsőre egy húszperces tempós séta bőven elég.

Érdemes speciális téli sportfelszerelésre beruházni. A réteges öltözködés elengedhetetlen, hiszen amíg be nem melegszik a test, a ruházatnak kell melegen tartani, ám utána fontos, hogy a felesleges rétegektől meg tudjunk szabadulni.

Télen a hosszabb, alacsony, egyenletes intenzitású edzések helyett érdemes rövidebb, intenzívebb szakaszokat is tartalmazó tréninget végezni. Az intenzív szakaszok idejét fokozatosan csökkentsük, és velük együtt a pihenőidő is legyen egyre rövidebb.

A folyadékpótlásról a hideg időben se feledkezzünk meg, mert könnyebben begörcsöl a nem megfelelően hidratált izomzat. Ennek megelőzése érdekében szenteljünk nagy figyelmet az alapos, fokozatos bemelegítésnek.

És hogy miből választhatunk? Futni, esetleg kerékpározni ebben az időszakban is lehet, csakúgy mint nordic walkingozni, de természetesen ott vannak az igazi téli sportok, a síelés vagy a korcsolyázás. Ám akik ódzkodnak a hidegtől, azoknak is van választásuk: az edzőteremben is ki lehet teljesedni.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában