Helyi közélet

2015.01.16. 20:26

Létrejött a Rakaczki Bence Alapítvány

Miskolc - A DVTK fiatalon elhunyt kapusának emlékét szeretnék megőrizni a kurátorok.

Miskolc - A DVTK fiatalon elhunyt kapusának emlékét szeretnék megőrizni a kurátorok.Rakaczki Bence, a DVTK labdarúgócsapatának saját nevelésű játékosa, aki 18 éves korában mutatkozott be az NB I-ben, de leukémiás betegsége miatt csupán négy élvonalbeli meccsen védhette a piros-fehérek kapuját, egy évvel ezelőtt hunyt el. Halálának napja után pontosan egy esztendővel, pénteken, sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy megalakult a Rakaczki Bence Alapítvány, a DVTK utánpótlás sportjáért, amelynek hét kurátora van: dr. Nagy Kálmán, a játékos egykori kezelőorvosa; dr. Rakaczki Tamás, a kapus testvére; Stefán Zoltán, a paróchus, annak a Miskolc-Szirmai Görög Katolikus Egyházközösség vezetője, amelynek a gyülekezetét Bence is látogatta; Veréb György, a labdarúgó egykori edzője; Oláh Ferenc, a DVTK Aranycsapatának tagja; Tamás Gábor, a DVTK sportegyesület elnöke, valamint Fuhrmann Géza, a DVTK utánpótlás szervezési igazgatója. Utóbbi lett a kuratórium elnöke, aki az újonnan létrehozott szervezet céljairól a következőket mondta: ,,Bence emlékének az ápolása a legfőbb célkitűzése az alapítványnak, ennek jegyében szeretnénk megszervezni ebben az évben a Rakaczki Bence nagypályás emléktornát, az U18-as korosztály számára, külföldi és hazai csapatok meghívásával, de ez ügyben még egyeztetéseket tartunk a DVTK vezetésével, és a Magyar Labdarúgó Szövetséggel, ezután lesz információ a torna időpontjáról, a résztvevő csapatokról. Az alapítvány céljai közé tartozik a DVTK utánpótlás sportolóinak támogatása is, azoknak a miskolci fiataloknak a segítése, akik valamilyen ok miatt erre rászorulnak.”

A kapus testvére, dr. Rakaczki Tamás a sajtótájékoztatón megköszönte a DVTK-nak, hogy segítette a Bence emlékét őrző alapítvány létrehozását, és elmondta, hogy a család is tervezett hasonlót, de ilyen kurátorokat, valószínűleg nehezebben találtak volna, majd megköszönte a tagoknak, hogy elvállalták a felkérést a tagságra.

– Bencének a felfogását, mentalitását szeretnénk tovább vinni, azt, hogy bár tudta, hogy képessége, tehetsége van ehhez a játékhoz, de tisztában volt azzal is, hogy alázattal, becsülettel, akarattal kell végezze a munkáját, mert csak így lehet eredményt elérni – mondta dr. Rakaczki Tamás.

A nevét skandálták

Veréb György úgy fogalmazott, hogy Rakaczki Bence olyan játékosnak tűnt, aki hosszú távon megoldhatta volna a kapusgondokat a DVTK-nál, majd felidézte az első meccsét: ,,Amikor Pécsen, a becserélésére készült, az első NB I-es mérkőzésére, még ő nyugtatgatott engem azzal, hogy meg fogjuk oldani. Így is lett, majd rövid idő alatt elérte, hogy a nevét skandálták a lelátón”.

A kuratórium tagjai az alapítvány pénteki megalakulását követően, a sajtótájékoztató után még egy közös programon vettek részt, Rakaczki Bence sírjánál vettek részt a család kérésére szúk körben tartott megemlékezésen.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában