Helyi közélet

2015.01.17. 16:09

Éjjeli autóelkötő Miskolcon

Miskolc - Egy órán belül lebukott a miskolci gyermekvédelmi intézményből szökött autó-tolvaj.

Miskolc - Egy órán belül lebukott a miskolci gyermekvédelmi intézményből szökött autó-tolvaj.

A Miskolci Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 16 éves miskolci fiatalemberrel szemben.

Az ügy előzménye, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési Alosztályának járőrei szolgálatellátásuk során 2015. január 17-én 1 óra 15 perckor Miskolcon, az Avasalja úton felfigyeltek egy Mercedes 190 D típusú személygépkocsira, melyben egy gyanús személy tartózkodott.

Az egyenruhások ellenőrzés alá vonták a gépjárművet és annak vezetőjének, melynek során kiderült, hogy a gépkocsi tulajdonjogát a 16 éves, vezetői engedéllyel nem rendelkező, fiatalkorú sofőr okirattal nem tudja igazolni, annak jogszerű használatáról pedig a rendőrök kérdéseire összefüggéstelen választ adott, az intézkedés során végig idegesen viselkedett.

Az autó szemrevételezése során a járőrök a vezető oldali ajtózáron feszítési nyomot láttak, amit csak tetézett a gépkocsi gyújtáskapcsolójának hiányos állapota. Mivel az indítókulcs helyéről hiányzott a zárbetét, így a gépkocsit akár egy csavarhúzóval is be lehetett indítani. A fiú ruházatának átvizsgálása során a kabátzsebből pedig két csavarhúzó is előkerült.

A gépjármű adatainak ellenőrzését követően az egyenruhások felvették a kapcsolatot a tulajdonossal, aki tőlük értesült a Miskolc-Diósgyőri háza előtt parkoló autója eltűnéséről.

A fiatalkorú fiút a járőrök előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra, ahol a jármű önkényes elvétele bűntett ügyében megindított nyomozásban gyanúsítottként hallgatták ki.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában