Helyi közélet

2014.12.04. 10:17

Videó: Traktorpecázás a Tiszán

Ároktő - Búvárok segítségével vontatták partra a Tiszába szaladt mezőgazdasági vontatót.

Ároktő - Búvárok segítségével vontatták partra a Tiszába szaladt mezőgazdasági vontatót.A Tiszába hajtott rakományával együtt hétfőn délben egy traktor az Ároktő és Tiszacsege között közlekedő kompnál. Úgy tudjuk, az átkelőhöz vezető meredek lejtőn a vontató nem tudta megtartani a három és fél tonnányi takarmánykukoricával megrakott pótkocsi súlyát, ami egyre közelebb és közelebb tolta a traktort a vízhez.

A komp kezelője megpróbálta a kompot a traktor elé navigálni, hogy az felhajthasson rá, de nem járt sikerrel, a megbokrosodott mezőgazdasági vontató egyszerűen félretolta az útból az úszó eszközt, és a vízbe gurult. A vezetőnek még sikerült az utolsó másodpercben kiugrania a gépből, de a vontatmány szinte teljes terjedelmében eltűnt a Tiszában, egyedül a pótkocsi hátsó részének egy 5-10 centis „csücske” állt ki a vízből.

Mivel ennél fogva aligha lehet egy megrakott járműszerelvényt a partra vontatni, búvárok segítségét kellett kérni hozzá, hogy a vontatáshoz szolgáló karvastag láncokat a traktorhoz, illetve a pótkocsihoz erősítsék.

A Neptun Búvárklub búvára, Bíró Tamás merült le a bajba jutott szerelvényhez, ő készítette a videót.

A teljes cikk a csütörtöki Észak-Magyarországban olvasható.


(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, script , facebook-jssdk ));

// ]]>


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában