Helyi közélet

2014.12.15. 08:48

Miskolci tejgyár: Felszámolási eljárást kezdeményeztek

Miskolc - "Bedőlt" Borsod-Abaúj-Zemplén megye legnagyobb tejes cége, a Minna.

Miskolc - "Bedőlt" Borsod-Abaúj-Zemplén megye legnagyobb tejes cége, a Minna.Felszámolási eljárást kezdeményeztek a Minna Tejipari Zrt. ellen – adta hírül a HVG. A tisztán magyar, sőt családi tulajdonban lévő cégnek már tavaly sem ment túl jól, felére esett a forgalma. Az igazi megrogyás egy évvel korábban bekövetkezett, amikor több mint 280 millió forinttal romlott az eredményessége. Aggasztó hírek azonban már 2009 óta terjengenek a vállalatról – emlékeztet a lap.

A hitelezők felszámolási eljárást akasztottak a tavalyelőtt még az ország tizedik legnagyobb forgalmú magyarországi tejipari vállalkozás – Borsod-Abaúj-Zemplénben pedig a legnagyobb – nyakába, amely főleg a régióból származó tejet dolgozza fel. A Minna Tejipari Zrt. elleni eljárást december 9-én tették közzé.

A társaság helyzetével lapunk is foglalkozott. Amikor tavaly májusban szárnyra kaptak olyan hírek, hogy a miskolci tejgyár az üzem létét veszélyeztető mértékű tartozást halmozott fel a beszállítókkal szemben, Dobos Ferenc, a Minna Tejipari Zrt. vezetője cáfolta, és azt nyilatkozta: „A termelés rendben zajlik, nincsenek gondok, csoportos létszámleépítés sincs.” Amikor múlt nyáron a társaság egyik napról a másikra beszüntette a tej kiszállítását az óvodákba annak ellenére, hogy a szerződés alapján a felmondást követő 30 napig még szerződés szerint kellett volna teljesítenie, a cég egy másik tejipari céget ajánlott maga helyett lehetséges beszállítónak, egyben kérte a szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetését.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában