Helyi közélet

2014.12.08. 11:17

"Minden emberben ott a forradalmár"

Miskolc - Korábban várták a Barbie-kat a koncertjeiken. Mára mindenki tudja, milyen zenét játszik az Anna and the Barbies.

Miskolc - Korábban várták a Barbie-kat a koncertjeiken. Mára mindenki tudja, milyen zenét játszik az Anna and the Barbies.Pénteken este a miskolci Helynekemben, szombaton Kazincbarcikán, a Diamond RockClubban lépett fel az Anna and the Barbies, a zenekar frontemberével beszélgettünk.

- Már sokadik alkalom, hogy Miskolcon, és a Helynekemben lépnek fel. Szeretik a helyet?

Pásztor Anna: Fantasztikusan jó! Már másodszor megyünk egyébként úgy, hogy ott is alszunk az egyik szállodában. Legutóbb talán sörnapok voltak éppen, amikor Miskolcon jártunk, így nagyon élveztük a fesztiválhangulatot, ott volt a város apraja-nagyja. Most is készülünk nagyon, hiszen kedvesek a szervezők és nagyon hálás a közönség. A múltkori buli is őrület volt, együtt táncoltak a tinik és az öregek.

- Idősebbek és tinik. Ez egyébként is jellemző a koncertjeikre?

Pásztor Anna: Igen, általában jellemző, a legfiatalabb vendég ezt kivételesen tudom is, hároméves volt az egyik koncerten. És egy őszhajú úriemberre is határozottan emlékszem.

- Mi lehet az oka?

Pásztor Anna: Nincs célcsoport, akiknek kimondottan írnánk a dalainkat. A rockzene ugye, mindenkié, annak sodró dinamikája mindenkit egyaránt megfoghat. Mi magunk pedig nemcsak a nagyobb fesztiválokra fogadjuk el a meghívásokat, hanem megyünk mindenhová, akár városnapra, falunapra is, ahol minden korosztály képviseli magát. Nem félünk a kommersz műfajoktól sem, a tévé is fantasztikus lehetőség ahhoz, hogy közel kerüljünk a közönséghez. A tomboló rockzene pedig tényleg majdnem mindenkinek tetszik, hiszen minden emberben ott a forradalmár. Válogatás nélkül: nőkben, férfiakban, idősben, gyerekben, mindegy, mindenkire hathat. Lélektől lélekig.

- Apropó, tomboló rockzene. Annak idején, úgy három éve, amikor először hallottam a zenekar nevét – Anna and the Barbies – valamiféle rózsaszín popzenére számítottam. Holott nagyon nem az, amit játszanak. Honnan és miért ez a név?

Pásztor Anna: Én választottam. Furcsa grimasz, furcsa csavar ez. Három férfitagja van a zenekarnak – az egyikük az öcsém – nos, rájuk egyáltalán nem jellemző a rózsaszínes zenei világ, épp az ellentéte. Kicsit furcsa volt Barbie-nak nevezni őket, de elfogadták, hiszen ez a név könnyen megszerethető, és megjegyezhető, és Magyarországon is, külföldön is értik. Igaz, furcsa egy underground zenekarnak, eleinte volt is félreértés, kérdezgették, mikor jönnek már a Barbie-k. De mára már tudja a közönség, hogy mire számíthat.

- Az egyik legtöbbet koncertező zenekarok, emellett rendszeresen szerepel a tévében, például a Rising Star zsűrijében. Hogyan tudja mindezt összeegyeztetni azzal, hogy kicsi gyermeke van?

Pásztor Anna: Ez igaz, nagyon sok a munkám. De négy generáció lakik együtt, s a család rendszeresen elkísér a koncertekre, fesztiválokra, a tévéfelvételekre, másképp nem menne. Ma már nem furcsa, ha valaki viszi magával a gyereket a munkahelyére, legalábbis a művészeti körökben ez elfogadott. A tévéfelvételeken is mindig ott van a színfalak mögött, sokszor a kedvesem a pótmama, ő van a legtöbbet a babával. Így lesz egyébként Miskolcon is. A zenekar egy minibuszban utazik, mi utánuk kocsival, a kedvesem édesanyja is velünk jön segítségként. A beállásnál még ott vannak velünk Benjámin, de a koncerteket rendszerint végigalussza.

- Szereti egyébként a zenéjét?

Pásztor Anna: Imádja! Ha meglát a tévében, rögtön mutatja, anya, anya. És bármilyen zenére azonnal táncol, nagyon muzikális.

- Mostanában a Rising Star tehetségkutató műsorban láthatja sokat a közönség. Kollégáim kérték, mindenképp kérdezzem meg, hogy az ott viselt extrém ruhákat ön választja-e ki.

Pásztor Anna: A koncertekre mindig a saját ruháimat veszem fel, a tévében viszont két stylist öltöztet. Bevallom, ennyire nem öltözöm extrémen, de bízom bennük, és abszolút nyitott vagyok az ötleteikre. Mindig nagyon érdekes a végeredmény.

- Egy korábbi, 2011-es interjújában azt nyilatkozta, a névjegyére a foglalkozása helyére azt írná: boldog ember. Azóta az ország egyik legismertebb zenekarává váltak. Most is ezt írná?

Pásztor Anna: Igen, de még melléírnám: szerencsés és elhivatott.

- Miért?

Pásztor Anna: Mert hihetetlen, fantasztikus társításokat ad az élet. Nagyon nagy magasságokat és mélységeket, de utólag mindig bebizonyítódik, hogy mi miért volt, mi miért történt.

- A nagy átütést az ÁNEM című lemezzel érték el. Mit hallhat majd a közönség a miskolci és a barcikai koncerten?

Pásztor Anna: Sok-sok új számot, és persze a régi nagy slágereket, többet közülük újonnan hangszerelve. Szerintem izgalmas lesz, mindenkit szeretettel várunk...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában