Helyi közélet

2014.12.15. 15:19

Keresik leendő polgármesterüket Abaújszántón

Abaújszántó - Az abaújszántói emberekben bizonytalanság és tanácstalanság uralkodik.

Abaújszántó - Az abaújszántói emberekben bizonytalanság és tanácstalanság uralkodik.

Vajon mit gondolnak az abaújszántóiak arról, hogy a város új polgármestere, Kiss Tibor másfél hónappal a megválasztása után lemondott? Vajon hogy látják ezek után a város helyzetét és jövőjét? Volt, aki nem akart nyilatkozni, mások óvatosan fogalmaztak, de olyan emberrel is találkoztunk, akinek nagyon is határozott véleménye van a történtekről. Egyvalamiben egyetértettek az abaújszántóiak: a városvezetés körüli bonyodalmak nem tesznek jót a településnek, és nem viszik előre az ügyeket.

Örülünk, hogy élünk

Szerda délelőtt a piacnál parkolunk, itt az emberek nem sietnek, ráérnek egy kicsit beszélgetni. Egy nyugdíjas hölgyet szólítunk meg elsőként (a nevét nem árulta el), aki úgy fogalmaz, nagyon sajnálja a fiatal alpolgármestert, aki szintén új a városvezetésben, és most itt hagyták rá a település összes ügyét.

– Hallottam, hogy van a városnak adóssága, és talán ezért mondott le a polgármester, de nem vagyok benne ezekben az ügyekben, nem tudok biztosat. Mi, nyugdíjasok örülünk, hogy élünk – fogalmaz, majd elköszön tőlünk.

Egy idős úr, aki csak annyit árult el, hogy Lászlónak hívják, már többet tud a történtekről.

– Úgy tudom, hogy az új polgármester feltárta az elmúlt évek negatív dolgait. Állítólag 400 millió forint adóssága van a városnak. Az új polgármester ténykedése pedig nem mindenkinek tetszett – sorolja László.

Hozzáteszi: a februári időközi választásra olyan jelölt kellene, aki alkalmas a polgármesteri posztra. Mert ami most történt, az meglehetősen felháborítja az abaújszántói embereket.

Sok mindent hallani

Zsuzsanna, aki szintén kéri, hogy teljes nevét ne írjuk meg, elöljáróban leszögezi, a város vezetőin kívül senki nem tud biztosat, de ha egy új polgármester másfél hónap után lemond, akkor annak valószínűleg oka van. Mint mondta, sok mindent hallani Abaújszántón, de bizonyítékok nélkül senkit nem lehet megvádolni ezzel vagy azzal.

– Az viszont gond, hogy a városban nagyon szegények az emberek, és ha valóban igaz, hogy eladósodott a város, akkor pályázati pénzeket sem nyerhet. Ez pedig óriási probléma, mert munkahelyteremtésre sem lesz forrás. Aggasztja az embereket az is, hogy az új polgármester úgy látta, nem tud rendet teremteni, mert felmerül bennünk a kérdés, hogy akkor ki fogja ezt megtenni. Most bizonytalanság van bennünk – vázolja a helyzetet Zsuzsanna. Úgy folytatja: az sem szerencsés, hogy most egy fiatal alpolgármester dönt a város ügyeiben, akinek még nincs tapasztalata, „be kellene dolgoznia magát”.

– Talán ha jönne egy teljesen új városvezetés, tele energiával, akkor esetleg rendezni lehetne Abaújszántó problémáit – teszi hozzá.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában