Helyi közélet

2014.11.28. 18:27

További egyeztetések csak nyilvánosan Ózdon

Ózd - A Fidesz és a Jobbik álláspontja rendkívül távol egymástól az ózdi bizottságok összetétele kapcsán.

Ózd - A Fidesz és a Jobbik álláspontja rendkívül távol egymástól az ózdi bizottságok összetétele kapcsán.

Az elmúlt napokban több egyeztetés is történt Ózdon a helyi önkormányzati bizottsági összetételéről, ám információink szerint a Jobbik és a Fidesz által vázolt elképzelések szöges ellentétben álltak, állnak egymással. A személyi kérdésekről döntő alakuló ülést ezért a jövő hét elejére tolták el, de az álláspontok továbbra sem közelednek. Legalábbis ez derült ki abból a közleményből, amelyet Janiczak Dávid (Jobbik) juttatott el szerkesztőségünkhöz.

- Az elmúlt bő két hét során Ózd vezetésének kiegyensúlyozott működésére tett javaslataimat a testület fideszes többsége kivétel nélkül mindegyiket lesöpörte - kezdte a város első embere. - Nem tágítottak attól, hogy az önkormányzat bizottsági struktúrája a helyi Fidesz által zsíros állásokba ültetni kívánt személyekre legyen szabva, azok kénye-kedve szerint kerüljön kialakításra. A magam részéről el kívánom törölni a busás fizetéssel járó városi tanácsnoki pozíciókat, amely törekvésem ugyancsak nem egyezik a fideszes képviselők igényeivel. Ennek megfelelően további egyeztetéseket csak a testület hétfői nyilvános ülésén vagyok hajlandó folytatni. Ezt az egyéni érdekek mentén történő politizálást elfogadhatatlannak, a város érdekeivel ellentétesnek tartom. Ezért ehhez nem fogok asszisztálni. Amikor a város polgárai elsöprő többséggel rám szavaztak, egyúttal az uram-bátyám viszonyrendszer ellen is voksoltak.

Reagált a Fidesz

A Fidesz helyi szervezete ugyancsak közleményben reagált a felvetésekre. Fürjes Pál, a párt ózdi elnöke, volt polgármester, jelenleg kompenzációs listán bejutott képviselő a következőket mondta, idézzük: „Önnek talán még szokatlan, de - a különböző pártokból álló testület esetében - természetes folyamat a többszöri politikai egyeztetés a polgármester, a képviselők és a frakciók között. Ennek célja, hogy a polgárok felhatalmazása alapján kialakult politikai arányoknak és konszenzusoknak megfelelően alakuljon ki a város irányítását ellátó szakbizottságok és tanácsnokok rendszere. Bármennyire is furcsa önnek, de a november 9-i közel kétharmados felhatalmazás csak az Ön személyének és kommunikációjának szólt. A valóság az, hogy Ön a többszöri egyeztetés lezárása előtt bocsátotta ki sajtóközleményét, és szított újra ellenséges hangulatot akkor, amikor mindannyiunk közös érdeke, hogy a mielőbb megalakuló testület és szakbizottságok megkezdhessék az érdemi munkát. Higgye el, a testület bölcsen fog dönteni, hiszen mindannyiunk közös érdeke, hogy a város mielőbb nekilóduljon az Ön által vizionált szebb jövőnek.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában