Helyi közélet

2014.11.29. 12:36

Takarékrablás Miskolcon - Nem bújócskázhat már sokáig a rabló

Miskolc - A takarékrabló akkor járna a legjobban, ha feladná magát, ezzel enyhíthetne büntetésén.

Miskolc - A takarékrabló akkor járna a legjobban, ha feladná magát, ezzel enyhíthetne büntetésén.Szeretné megőrizni inkognitóját az a középkorú hölgy, aki szerdán megpróbálta feltartóztatni a Bató-házban lévő takarékszövetkezetet kiraboló férfit. Mint arról korábban már beszámoltunk, egy arcát maszkkal eltakaró férfi ment be déli fél tizenkettőkor a bankfiókba, és fegyverrel fenyegette meg az ott dolgozó alkalmazottat. A bevételt követelte, majd miután megszerezte a pénzt, elmenekült. A rendőrök nyomozókutyával követték a nyomát, de a rablónak sikerült kereket oldania.

Leleplezés

A megyei rendőr-főkapitányság nyilvánosságra hozta a rablás során készült biztonságikamera-felvételt. Ezen jól látszik, hogy a bankfiókból távozó fegyveres után megy egy középkorú hölgy, és megpróbálja feltartóztatni. A rabló dulakodni kezdett a nővel, aki ennek során letépte a fejéről a csuklyát, így a bejárati ajtó előtt elhelyezett biztonsági kamera remek felvételeket készített a férfiról.

Megpróbáltunk kapcsolatba lépni a karakán asszonnyal, akit a dulakodás során a fegyveres többször is megütött a pisztolya markolatával, de nem jártunk sikerrel, a hölgy nem kívánt nyilatkozni a sajtónak. Annyit sikerült megtudnunk, hogy valószínűleg postai alkalmazottként dolgozik.

Itt a rabló, hol a rabló?

Mi lehet az oka annak, hogy bár már minden létező nyomtatott és elektronikus sajtóorgánumban megjelent a rablóról készült fotó, egyelőre nem tudni, ki lehet ő? Egy neve elhallgatását kérő nyugalmazott rendőrtiszt munkatársunknak elmondta, hogy a jelenlegi nyilvántartási rendszer nem alkalmas arra, hogy abban keressenek, így ezen a módon akkor sem lehet azonosítani az elkövetőt, ha a férfi szerepel a rendőrségi nyilvántartásban.

Mivel az arca már „közkinccsé” vált, rendőrtisztük szerint is csak idő kérdése, mikor ismeri fel valaki – ezt a folyamatot úgy lehetne meg­gyorsítani, ha a rendőrség sokszorosítaná a férfi fotóját, és a plakátokat valamennyi távolsági és helyi autóbuszon, illetve vonatokon kifüggesztené.

Mivel sokan nem olvasnak újságot vagy internetes portálokat, a televízióban pedig legfeljebb egy-egy pillanatra látszanak a fotók, több emberhez lehetne eljutni ezzel a rutineljárással. A közösségi közlekedési eszközökön kifüggesztett fotók azzal az előnnyel is járnak, hogy a gyerekektől a nyugdíjasokig mindenki láthatja őket, ráadásul ezek a járatok gyakran elhagyják a megyét is, így ha az elkövető Hevesben vagy Szabolcsban él, illetve oda menekült a leplezés elől, akkor is van rá esély, hogy valaki felismeri.

A rendőrtiszt szerint a rabló akkor járna a legjobban, ha feladná magát, hiszen csak idő kérdése, mikor „dől be” – ez esetben azonban számíthatna arra, hogy a bíróság enyhítő körülményként értékeli ezt, amivel súlyos börtönéveket takaríthatna meg magának.

ÉM-SZP


Miskolc, 2014. november 26., szerda (MTI) - Kiraboltak egy pénzintézetet szerda dél körül Miskolc belvárosában - erősítette meg az MTI információját Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. tovább »

Miskolc - Az elsődleges adatok szerint 2014. november 26-án 11 óra 30 perc körüli időben Miskolc belvárosának egy takarékszövetkezeti fiókjába egy 45 év körüli, vékony testalkatú, fekete színű dzsekit viselő, barna, rövid hajú férfi bement, majd az arcát eltakarva a nála lévő fegyverrel vagy annak utánzatával megfenyegette és a bevétel átadására szólította fel az alkalmazottakat. tovább »

Miskolc - Rabló járt Miskolcon, a Bató-ház mögötti takarékszövetkezeti fiókban szerdán dél tájban. Olvasóink számos járőrautót és rendőrt láttak a helyszín közelében, egyesek arról számoltak be, hogy az egyenruhások szaladtak, mintha kergettek volna valakit. tovább »


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában